Fotonr.: 22321
Bijdrager Ties van den Berge
Jaar: 1967
Onderwerp.: Verenigingen |Jeugdorganisaties / Scouting |Scouting, St Jan den Dopergroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

St Jan de Doperhorde (2)

Beschrijving Beelden van het welpenkamp 1967
Geplaatst op 23-11-2009

Reacties

Datum: 23-11-2009
Naam: Ties van den Berge img

Het Welpenkamp 1967 in Lierop was het laatste kamp van Akela Mijntje Peters van de St. Josephlaan. Ze droeg op dit kamp haar taak over aan José Verheijen (links achteraan) uit de Melkweg in Tongelre. Rechts staat Marijke Thijssen die op dit kamp asssisteerde als aspirant-leidster. Rechts naast de welp met de opgeheven arm staat Maarten Peters, de jongste broer van de Akela.


Datum: 23-11-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Ja nu weet ik het weer, José werd de nieuwe Akela. Ik weet nog dat ik helemaal total-loss van dit kamp thuis kwam en had de rest van mijn schoolvakantie nodig om bij te komen. Dit had niet zozeer te maken met de jongens maar meer met het laat naar de strooizak gaan van de leiding.
Als de jongens al naar bed waren hadden wij nog gezellige avonden. Pas nadat er eerst een paar kinderen nog uit hun slaapzak waren gehaald om midden in de nacht te plassen, dan pas gingen we zelf slapen om vervolgens 's morgens al heel vroeg van de eerste herrieschoppers weer wakker te worden.


Datum: 02-04-2014
Naam: Hans Horsch img

Deze foto is wel heel erg lang geleden. Maar ik herken mezelf nog op de foto(midden voor de boomstronk met blauwe hoofdband). De fotograaf ken ik ook nog, dat is mijn latere docent Engels op de HEAO in Eindhoven. Mijn broer Tjeu zit rechts van mij en vanuit de fotograaf gezien links. Het is de wat grotere getinte jongen met bijna hetzelfde indianenshirt aan als ik. Die zijn door mijn moeder in elkaar gezet.
Naast mijn broer zit volgens mij De Bruin. (voornaam ben ik vergeten).
De jongen naast de leidster lijkt op Geert de Groot uit de Poeijersestraat.


Datum: 03-04-2014
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Mooi Hans, dat jij dit allemaal herkent. Ik was de Chil (met witte sweater) en nog net niet officieel geinstalleerd als welpenleidster. Het was een heerlijke tijd en de kinderen van toen wisten zich nog heel goed te amuseren. Zo'n kamp vulde een aardig stuk van de "grote" vakantie.
Als je nog meer foto's hebt ben ik zeer benieuwd.