Fotonr.: 2008
Bijdrager Anne Troost
Jaar: 1957
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Stationsplein

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Zware sneeuwval in Eindhoven

Beschrijving Ik weet nog dat ik op de fiets van Gestel naar Tongelre moest om te werken. Ja dat heb ik ook nog gedaan. Toen lag er zoveel sneeuw dat zout strooien (als dat al gedaan werd) niet goed werkte. Daarom strooide men zand en hierdoor werd de sneeuw net bruine suiker. Met het gevolg dat je wielen vol kwamen te zitten met sneeuwprut. Wat een gewicht moest je dan vooruit trappen.
Geplaatst op 19-11-2005
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 19-11-2005
Naam: Wil van Hout img

En als je niet oplette kreeg je nog een bon voor zonder licht rijden. Volgen mij ben ik die figuur op de foto!


Datum: 19-11-2005
Naam: Anne Troost img

Je weet nooit maar waaraan herken je dat ? Je hoed soms? Hoe oud was je toen? Een jaar of dertig en dan al zo'n hoed?.


Datum: 20-11-2005
Naam: Diny Nagel-Grave

In die tijd hadden ze nog geen strooiwagens ! Dat werk werd gedaan door een paard en wagen waar een man op stond die het zand met een schop over de straat moest gooien.Volgens mij een rotbaantje. Viel er vroeger nou vaker en meer sneeuw of is dat alleen maar in mijn herinneringen ???


Datum: 20-11-2005
Naam: Anne Troost img

Bijna goed, er werd inderdaad door een man op de wagen met een schop gewerkt. Maar vaak was het een combinatie van zogenaamd langzaam zout en zand. Als er zout bij het zand gemengd was, dan was dat een meststof het kalizout. Maar omdat het in die tijd vrij duur was werd er ook, en meestal als er veel sneeuw lag, alleen zand gestrooid. Ook gebruikte men wel vrachtauto's waar iemand opstond, maar alleen voor de busroutes. Achter aan die wagens hing een verdeler waar het zand ingegooid werd.
Als er met paard en wagen gestrooid werd dan kreeg de paarden ijsschoenen aan. Dit waren puntige ijzers die in de hoeven werden geschroefd.
Jouw herinering is goed er viel toen meer en vaker sneeuw als nu. De winters waren toen ook met langere vorstperiode's. Ik kan me nog wel het ijsvrij herinneren en dat kwam eigenlijk elke winter wel voor.


Datum: 21-11-2005
Naam: Diny Nagel-Grave

Ijsvrij ! Heerlijk was dat, we gingen dan schaatsen op het kanaal in Strijp. Als het kanaal nog niet dicht was gingen we naar het sportpark in de Botenlaan waar de sintelbaan werd bespoten en waar we dan op konden schaatsen. Goeie tijden waren dat !!


Datum: 21-11-2005
Naam: Wil van Hout img

Vandaar de uitdrukking: de paarden kwamen beslagen te ijs.


Datum: 05-03-2011
Naam: Anneke van Brussel img

Van die winter in mijn jeugd herinner ik mij de enorme hoeveelheid sneeuw die de coniferen moesten tillen. En in de kerstnacht het uitgaan van de kerk. Niemand sprak er . Je hoorde alleen de krakende voetstappen in de meer dan enkelhoge sneeuw. Na ongeveer vijf minuten was het weer ' sneeuwdoodstil '.