Fotonr.: 8388
Bijdrager Jan Weijers
Jaar: 1915
Locatie 1.: Tongelre |326 Karpen
Onderwerp.: Zwembaden / Sauna's |De IJzeren Man

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Schaatsen op de IJzeren Man.

Beschrijving Deze foto is genomen vanaf de andere zijde van de afgraving "IJzeren Man" als die op foto 7141. Gefotografeerd ca 1915 door de Eindhovense amateurfotograaf H Reufel. Uit het familiealbum van de fotograaf.
Geplaatst op 30-11--0001
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 06-01-2007
Naam: Ben Brekelmans img

Op de IJzeren Man heb ik nooit geschaatst maar op de Karpendonkse Plas destemeer.
Lekker man, zwart natuurijs dat voortdurend kraakte. Rondjes rond het eiland, goed ingepakt, dikke Putt-das om. Mooie herinneringen, bbrrekel.


Datum: 06-01-2007
Naam: Ellen Balemans img

Inderdaad Ben, naar mijn idee kon je elke kerstvakantie schaatsen op de Karpendonkse Plas, Veel Putters met das en ook leerlingen van het Augustinianum met donkerblauwe das met wit en ik meen rose of oranje. Ik herinner me dat we af en toe met een lange sliert achter elkaar schaatsten.


Datum: 02-10-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

De das van Augustinianum was donkerblauw met wit en ORANJE! Volgens mij moesten de meisjes van het van Maerlant (vroeger Cathrien) die breien.


Datum: 03-10-2007
Naam: Matty Van Der Zanden img

Mijn zussen en ik zaten op het St. Catharinalyceum. En ik kan me inderdaad herinneren dat zij twee dassen hebben gebreid voor de mannelijke Joristen. Zelf droeg ik natuurlijk een Catharinadas. Geërfd van m'n oudste zus. Ik weet alleen niet meer exact de kleuren. Volgens mij met groen en zwart en nog een kleur.