Fotonr.: 8312
Bijdrager Gijs Dijsselbloem
Jaar: 2007
Locatie 1.:Gestel |723 Rapelenburg |Gestelsestraat
Locatie 2.: Gestel |723 Rapelenburg |Boutenslaan
Onderwerp.: Horeca |Restaurants / Eetcafés / Lunchrooms |Herberg Kiekerjan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Herberg Kiekerjan

Beschrijving Hoek Gestelsestraat/Boutenslaan. In dit pand zit nu al weer jaren Herberg Kiekerjan. Vroeger heette het De Helibar, naar het vlakbijgelegen Heliportje. Daarvoor zal het wel anders geheten hebben. Als café was het de huiskamer van de Gestelsestraat en mijn schoonvader heeft dan ook geprobeerd mij hier de fijne kneepjes van het biljarten bij te brengen. Dit is niet zo goed gelukt.
Geplaatst op 03-01-2007
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 03-01-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt img

En het verhaal gaat dat de naam Kiekerjan komt van een conference van Hans Teeuwen.


Datum: 04-01-2007
Naam: Ellen Balemans img

Voordat het Kiekerjan was, heette het Bristol.


Datum: 04-01-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt img

De kroegbaas heette toen Albert, maar zijn achternaam ben ik vergeten. Hij had eerder op de Frederiklaan een zaak in geschenkartikelen voor het bedrijfsleven. Hij woonde op Hoogstraat 92 en was zodoende samen met zijn vrouw klant bij Guus Geluk.


Datum: 15-01-2007
Naam: Peer Retera img

Hans Teeuwen gebruikte inderdaad wel de naam Kiekerjan in een conference, maar die naam bleek niet door hem verzonnen te zijn. De eerste eigenaren van Kiekerjan hebben hierover met Teeuwen contact gehad (met de vraag of ze de naam mochten gebruiken). Daarom hoefde Teeuwen geen toestemming te geven voor het gebruik hiervan, want de naam was ook niet 'van hem'.


Datum: 24-05-2008
Naam: Toon Geevers img

Vroeger heette dit café De Zalm. De kastelein was Harrie Bottram.


Datum: 01-06-2009
Naam: Jan Hof img

Voordat Albert in de Helibar zat werd het café gerund door een vrouw die ik enkel als Tante Too ken. Het was de zuster van de vrouw van Toon Moonen die de bar op de hoek van de Genneperweg en de Gestelsestraat runde. Daarna heeft José van der Heijden, die later een restaurant in Waalre opende, er nog in gezeten.


Datum: 02-06-2009
Naam: Ad Pluijm img

Klopt heel aardig Jan, Toon Moonen is een oom van mijn vrouw en Albert Sprengers had een eetcafé in het pand dat vroeger de Heliport bar was. Die runde hij met zijn vriendin en dat was een zusje van Nettie van Alem van de Hoogstraat. Albert is tijdens zijn verblijf in het café gestorven aan een hartstilstand.


Datum: 02-06-2009
Naam: Jan Hof img

Ik weet nu ook hoe die familie die oorspronkelijk in de Helibar zat heette. Dat was Bertrams en de Too heette net als Nel, de vrouw van Toon, met haar meisjesnaam Van Rooij.
Albert kwam vaak bij Betje van der Heijden, die aan de overkant op 179 woonde in het huis dat Wim, haar oudste zoon (kaffee Wilhelm in Venlo), had gekocht voor de familie Moonen toen hij hun café had overgenomen. De familie Moonen verhuisde naar nr 127 en toen kwam Betje van der Heijden daar te wonen. Zij zorgde dat de leveranciers een sleutel kregen mocht Albert er niet zijn.


Datum: 06-07-2009
Naam: Jheron van der Heijden img

Jan Hof, Betje van der Heijden-van de Rijt was mijn oma en ik kan me Albert nog goed herinneren. Vaag ken ik een verhaal, dat dit café vroeger ook door onze tante José en ome Rinie is uitgebaat. Het heette volgens mij destijds 'De Bristol'. Ook ons ome Wim had een café op de Gestelsestraat en dat was volgens mij de 'Chiquita Bar'.


Datum: 27-07-2017
Naam: Martin Swinkels img

Dit eetcafé staat niet op de hoek Gestelsestraat-Boutenslaan. Hiertussen staat nog de woning waarin vroeger huisdokter Freek Kortenhorst woonde met zijn grote gezin.


Datum: 28-07-2017
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Volgens mij woonde Albert Sprengers op Hoogstraat 96 en zijn vrouw kwam nogal eens in mijn stamkroeg, "Guus Geluk".
Had Albert ook niet een bedrijf in relatiegeschenken aan de Frederiklaan?


Datum: 28-07-2017
Naam: Johan Vervest img

Frank v.d. Meulen is ook nog mede-eigenaar/exploitant geweest. Is vertrokken naar Tongelre, de Merckthoeve aan de Urkhovenseweg.


Datum: 28-07-2017
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Varna Le Mair (yep, van de kunstschilder) heeft deze horecagelegenheid ook nog uitgebaat en volgens mij heette het toen Kiekerjan. Momenteel heeft ze een vinotheek aan de Hoogstraat.
Frank v.d. Meulen is indertijd inderdaad vertrokken naar de Merckthoeve, maar zijn zus stond als eigenaresse ingeschreven. Hij heeft nog even in de oude pastorie van de Vlokhovense kerk gewoond.