Fotonr.: 5210
Bijdrager Vic van Lijf
Jaar: 2006
Locatie 1.:Tongelre |334 Urkhoven |Urkhovenseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Urkhovenseweg

Beschrijving Dit rijtje mag hierbij niet ontbreken.
Geplaatst op 31-07-2006

Reacties

Datum: 28-03-2007
Naam: Wil van Hout img

In het achterste pand woonde geruime tijd een autohandelaar, naar ik meen was het Pellegrom. Is het niet de bedoeling, dat aan de overkant van dit rijtje huizen de voetbalvelden van de Jozef Israellaan gerealiseerd worden?


Datum: 27-09-2007
Naam: Irene img

Daar zit inderdaad nog steeds Pellegrom. De voetbalvelden worden niet aan de overkant gevestigd. Tegenover dit rijtje huizen is inmiddels een hondenuitlaatterrein gemaakt.


Datum: 06-07-2010
Naam: August Gerritsen img

Ik ben hier geboren... Het laatste huis (no. 185) noemden wij ook het laatste huis van Eindhoven vanwege de nabijheid van de grens met Geldrop. Naast mij zijn er hier nog 6 kinderen Gerritsen geboren. Een fantastische jeugd gehad; onze speelgrond reikte van Eindhovens kanaal tot het moerasgebied bij de Dommel. In 1951 vertrok ik -als kind van 12- naar Suriname. Na 22 jaar kwam ik terug en kreeg een huis aan de Paalheuvel. Met enige fantasie kun je zeggen: terug op het oude nest want de achterkant van de huizen Paalheuvel grenzen aan de Urkhovenseweg. Op dit adres is in 1975 mijn jongste zoon geboren. In 1978 verhuisden wij naar Spijkenisse en wonen daar nog steeds.


Datum: 10-03-2011
Naam: Theo Smulders img

Heb zelf op nummer 171 gewoond. Dat is vanaf de hoek gezien de 2de blok het laatste huis. Er stonden 3 blokken van 4 huizen. In het laatste huis woonde inderdaad Jan Pellegrom, sloper en autohandelaar.


Datum: 30-01-2013
Naam: August Gerritsen img

Hallo Theo Smulders, over welke periode hebt u aan deze weg op nummer 171 gewoond? Ik herinner mij nog de familie Bloks op 183 en een buurman (171?) die zonder armen was geboren maar wel alles met beide benen kon. Het spaken van fietswielen o.a. Als kind hadden wij veel respect voor deze man. Dan herinner ik mij nog een meneer Brouwer die met een Franse vrouw was getrouwd. Ook heeft er in het middelste blok ooit een Poolse vrouw met twee kinderen gewoond. Ikzelf woonde hier dus van 1939 tot november 1951. Daarna is er pas sprake van de familie Pellegrom die er dus nog steeds woont (?). Als u nadere informatie hebt dan hou ik mij aanbevolen. Vriendelijke groet, August Gerritsen


Datum: 31-01-2013
Naam: Theo Smulders img

Beste August Gerritsen, ik ben van 1955. En heb er gewoond vanaf eind jaren '70. Dus verder weet ik van de buurt weinig of niets af. Ik had toen verkering met de oudste dochter van Jan van Diessen en kan u dus niet verder helpen.


Datum: 10-01-2014
Naam: Gerard Martens img

Hallo Theo Smulders en August Gerritsen, even een reactie op nummer (171?). Die mijnheer die daar woonde zonder armen was Seel van de Heyden. Die is later met vrouw en kinderen verhuisd naar Poststraat 20?en daarna nog een keer verhuisd naar Jacob van Deventerstraat, vlakbij de spoorlijn naar Geldrop,in Tongelre. Hopelijk weer iets verder gekomen met onderzoek.Vr.gr. Gerard Martens.


Datum: 05-07-2014
Naam: August Gerritsen img

Enkele weken geleden waren mijn vrouw en ik voor een weekeind in Eindhoven. Mijn geboortehuis (nr. 185) bleek rigoreus verbouwd te zijn. Maar op een manier waarvoor je alleen maar respect kunt hebben. Zelfde materialen gebruikt als het oorspronkelijke gebouw, alleen veel groter. Complimenten aan de dochter van de heer Pellegrom en haar man voor deze fantastische verbouwing. Dank ook voor de vriendelijke ontvangst.