Fotonr.: 5124
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 2006
Locatie 1.: Strijp |614 Schouwbroek

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Officieel naamloos

Beschrijving Vanuit de Kerkakkerstraat over de Strijpsestraat naar den Bult.
Geplaatst op 21-07-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 21-07-2006
Naam: Matty van de Zanden img

'Bertje van de Berkpad' staat er op het officieuze straatnaambordje. Genoemd naar een bekende Strijpenees uit de Brabantia- slagerij- en cateringwereld. Leuk initiatief, zoals wel op meer plaatsen in Eindhoven gebeurt.


Datum: 28-08-2006
Naam: Johan Vervest img

Het pad is genoemd naar de vader van Bertje de voorzitter. Deze was de slager naast wat nu heet Kraai en Balder


Datum: 11-09-2006
Naam: Cees Nieuwlaat img

Deze pad is wel degelijk genoemd naar Bert van den Berk. Ik heb zijn vader gekend en die heette Jan van den Berk, zijn moeder leeft nog.


Datum: 12-11-2006
Naam: Ruud Reurling img

Het is wel degelijk Bert van de Berk. Wij hebben het bordje samen met andere buurtbewoners gegeven voor zijn verjaardag. Bert van de Berk, de enige echte Burgemeester van Strijp!


Datum: 30-06-2007
Naam: Hans Vlemmings img

de onderdoorgang waar je op kijkt was vroeger een café annex woonhuis, mijn schoonmoeder heeft hier jarenlang gewoond. Later is het onbewoonbaar verklaard.


Datum: 23-07-2007
Naam: Bert van den Berk img

Op de plek van de onderdoorgang, stond vroeger een kleine soort of boerderij, waar de familie Braat woonde, zover ik terug kan denken. Wie is dan de schoonfamilie van Hans Vlemmings?
Groeten, Bert van den Berk (ja van het pad)


Datum: 24-07-2007
Naam: Hans Vlemmings img

Beste Bert, de schoonfamilie van mij heet Mijer de Tuck, ze woonde tegenover Cees Gielen de kolenboer. Haar moeder heette Regina en ik ben met haar dochter getrouwd, zij heet ook Regina.


Datum: 24-07-2007
Naam: Bert van den Berk img

Ja, nu weet ik het weer, dat was na de fam Braat.
Hadden ze bij Meijer niet nog meer meisjes? Elly?


Datum: 24-07-2007
Naam: Regina Vlemmings img

Ja dat klopt was mijn jongste zus ja.


Datum: 21-10-2008
Naam: Ad vd Heuvel img

Ja...als het over meisjes gaat kan Bert deze nog wel herinneren en wat betreft de catering.......die is prima bij Bert vd Berk.


Datum: 21-10-2008
Naam: Johan Vervest img

Bert Braat sr kwam toch wekelijks bij jouw vader in de winkel? Jij was toch bevriend met Toontje Braat en haalde samen met hem kattenkwaad uit.


Datum: 22-10-2008
Naam: Bert van den Berk img

Johan, inderdaad ik was bevriend met alle drie de Braatjes, Toon, Rene en Daan, inmiddels zijn Toon en Daan overleden, maar ik weet ff niet wie je bent.


Datum: 22-10-2008
Naam: Johan Vervest img

Ik heb in de St Trudostraat gewoond. De familie Braat was actief in de bouw en moeder kocht in / handelde in graszaad. Ik volgde onderwijs op de bedrijfsschool. In de vakantie heb ik graszaad helpen dorsen. Ben Toon nog ooit met een dorsvlegel achterna gegaan. Het was in die tijd voor mij een gezin met heel aparte normen en gewoontes. Dat Toon dood is wist ik. Rene kan ik me niet herinneren. Maar dat Daan overleden is wist ik niet. Wanneer is hij overleden ? (was jij er bij toen moeder Braat tot de ontdekking kwam dat door toedoen van haar zoontjes en vriendjes de voorraad uitjes in de kelder verdwenen ? Ze hadden nog maanden op smaak moeten komen.


Datum: 22-10-2008
Naam: Bert van den Berk img

Ik heb jaren mee gras gesneden, en gedorst met de familie .
Het was een apart gezin en modern, ze hadden al een tegelvloer in de keuken. :) Verder waren er nog 3 andere kinderen, Mieke, Harrie en Hans. Harrie is jaren geleden verongelukt op de moter (het kan ook Hans zijn, weet ik niet meer)
Ik ben toentertijd nog op de begrafenis van Toon geweest en vorig jaar op de crematie van Daantje, was een uitgesteld reunie. Maar nu weet ik nog niet wie je bent?