Fotonr.: 50881
Bijdrager Johan Moesman
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Keizersgracht
Locatie 2.: Centrum |111 Binnenstad |Vrijstraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Post / PTT / KPN / TPG / TNT |Post-, Telegraafkantoor, Keizersgracht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

PTT Keizersgracht

Beschrijving Van dit mooie gebouw staan al meer foto's op de site. Toch is deze toegevoegd, omdat links nog een brugje over de gracht zichtbaar is. De foto is gemaakt toen mensen nog poseerden als ze een fotograaf in het vizier kregen. Daar was ruimte genoeg voor, want auto's zijn niet te bespeuren. We weten het jaar van deze foto niet, maar het moet vroeg vorige eeuw geweest zijn.

De begane grond van het pand is om commerciële redenen nogal veranderd, maar de rest is gelukkig aardig intact gebleven.  (Red.)
Geplaatst op 25-12-2019
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 30-12-2019
Naam: Eric Kemperman img

Een prachtig plaatje, de (Keizers)gracht gaat hier onder de kruising door om aan de westzijde van de Keizersgracht door te lopen. De gracht werd pas gedempt in 1930. Daarna stond het fraaie hoekpand, hier links op de foto, genaamd de Voetboog, zo ongeveer midden op de kruising en werd gesloopt eind jaren vijftig. Geniet van de foto's 5627 en 19610. Op foto 31669 is de sloop in gang gezet.


Datum: 02-01-2020
Naam: Eric Kemperman img

In de 19e eeuw bleef de Keizersgracht vrijwel onbebouwd, zoals te zien is op oude plattegronden (o.a. foto's 11, 1085 en 1222). Er liep wel een weg aan de stadszijde van het water (op de plattegronden de Vest genoemd), maar meer dan een pad zal het niet zijn geweest. De Emmasingel werd in de late 19e eeuw aangelegd, aan de "buitenzijde" van de Vest, want daarbinnen was het al bebouwd. Vandaar de vreemde vorm van de kruising van Emmasingel/Vrijstraat/Keizersgracht.


Datum: 02-01-2020
Naam: Paul van der Cingel img

Rechts, op de hoeken van de Kleine Berg, werden voor de oorlog de beide panden vervangen door het gebouw waar Drukkerij Hermes kwam, waar het ED werd gedrukt en op de andere hoek verscheen ook een modern gebouw waarin Tenax kwam, tassen en lederwaren.