Fotonr.: 4743
Bijdrager Peter Vermeulen
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Keizersgracht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Keizersgracht (2)

Beschrijving Hier zijn de noodwinkels van de Hooghuisstraat goed te zien. Ergens vooraan zat Joodje de Wit met zijn postzegels (later is hij weer teruggegaan naar de Demer).

Geplaatst op 23-06-2006

Reacties

Datum: 22-09-2006
Naam: Luc van Antwerpen img

Mooie foto. Links zie je het pand van Dirven antiek, daarvoor het Chinese winkeltje, daarvoor het sigarenwinkeltje van Tante Poppie. Dan de doorgang naar de noodwinkels en Hooghuisstraat, daarvoor het pand (Krabbedans) waar later Jacques Slegers zijn atelier had. Daarvoor de oude expeditie-ingang van van Gend en Loos (op de foto inmiddels al expeditiedeuren). Daarvoor (staat niet op de foto) het schakelgebouw van de telefoonmaatschappij. Tegenover de ingang Hooghuisstraat (bord verboden links af te slaan) was het met sierhekken omheinde terrein en tuin van ''Fens'' (nu parkeerterrein). Het eerste uitstekende luifeltje, op de foto links, is van ''de Beste Kok''. Vreten uit de muur-zaakje. En dat ''de beste Kok'' was geen waarheid, verschrikkelijk!


Datum: 23-01-2018
Naam: Tinie Cleven

De poort naast Van Gend en Loos was een school, de Krabbedans.


Datum: 23-01-2018
Naam: Paul van der Cingel img

Luc, ik heb betere ervaringen met dat frietkotje. In 1952 had ik een prijs gewonnen van het ED. Je moest dan de rust- en eindstand van een voetbalwedstrijd raden, en ik mocht voor 2,50 friet en andere snacks gaan halen en voor zover ik me herinner was daar weinig op aan te merken, het was wel erg veel. Frites kostte toen een kwartje, dus je kunt wel nagaan, heb dan ook de helft weggegeven. Ben jij overigens familie van de dameskapper uit de Prins Hendrikstraat?