Fotonr.: 4370
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 1966
Locatie 1.:Woensel |414 Woenselse Watermolen |Broekseweg*

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Broekseweg vanaf Weverstraat. (1)

Beschrijving De guerrillataktiek van de Gemeente Eindhoven de Vergulde Turk is afgebroken daarnaast wat huizen dichtgemetseld. De andere huizen konden steeds goedkoper opgekocht worden.
Geplaatst op 28-05-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 14-08-2006
Naam: Henk Klerkx img

In het eerste huis naast de turk woonde Meulesteen en die is nog ooit melkboer geweest. Daarnaast woonde iemand die den Bels genoemd werd, ik weet niet of het 'n Belg was. Het volgende huis was het snoepwinkeltje van Kaatje plek. Daar kon je nog voor 3 cent snoep kopen. Daarnaast was weer de sigarenwinkel van van Moosdijk.
Aan de overkant was dan weer het snoepwinkeltje van Janus Jorissen.


Datum: 05-04-2010
Naam: Frits Rutjens img

Hallo Henk, deze huizen niet zijn niet van Meulensteen en den Bels (Mets), ik herken dit niet, die straat is ook niet de Weverstraat, kijk maar eens naar foto 4367 Broekseweg vanaf Weverstraat.


Datum: 16-06-2010
Naam: Frits Hekman img

Volgens mijn herinnering is dit het begin van de Kronehoefstraat; foto genomen vanaf de kruising met de Van Brakelstraat. In het meest rechtse pand van de vier huizen aan de rechterkant was een groentenwinkel. Aan het andere einde van de rij van vier huizen stond de zaal behorende bij het café van Schoonderwalt, dat op de hoek van de Kloosterdreef en de Kronehoefstraat stond. Daar tegenover stond de winkel van Bastiaans [maar die is op de foto ook al afgebroken].