Fotonr.: 38040
Bijdrager Tini van Rooij
Jaar: 1950
Locatie 1.:Woensel |411 Limbeek-Noord |Lijmbeekstraat*
Onderwerp.: Spoorwegen / Tramwegen |Spoorwegovergangen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Lijmbeekstraat, wachten voor de overweg

Beschrijving De Marconilaan is nog niet aangesloten op de overweg. Links Het Lijntje, rechts bloemenmagazijn "De Morgenzon". Dit bloemenmagazijn zit hier nog steeds en kennen we nu als "De Klerk".

Geplaatst op 17-02-2018
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 17-02-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Is dit dan een eindje voordat de rondweg omhoog gaat: het z.g. 'Strijps Bultje'? De fotograaf staat dan met zijn rug naar het huidige Evoluon gekeerd.
En mijn 'autokennis' gaat niet verder dan de Renault en Mercedes.


Datum: 17-02-2018
Naam: Tini van Rooij img

De fotograaf staat met zijn rug naar wat Johan Vlemmix nu "Paleis Soestdijk II" noemt, dus aan de "Woenselse" kant van de spoorlijn. De overweg ligt rechts, aan de andere kant van de overweg ligt nu het Strijps Bultje.


Datum: 17-02-2018
Naam: Tini van Rooij img

Voor een hedendaagse opname zie foto 20434.


Datum: 17-02-2018
Naam: Paul van der Cingel img

Giovanni, als ik je er een plezier mee kan doen, de auto achter de Mercedes is een Chevrolet en de Amerikaan die de andere kant uitgaat waarschijnlijk een Cadillac. Misschien kun je op internet nog wel wat vinden over vroegere modellen van die merken.


Datum: 17-02-2018
Naam: Paul van der Cingel img

Inderdaad Giovanni, er staan een heleboel antieke Chevrolets op internet, zoek naar historic pictures of Chevrolet motor cars, ff scrollen en je ziet het model dat het meeste lijkt op wat je op de foto ziet. Kort na de oorlog waren er opmerkelijk veel Amerikanen in Eindhoven vergeleken bij Europese auto's. Buick, Cadillac, Nash, Chrysler, Pontiac, Plymouth, Oldsmobile en Packard om er maar een aantal te noemen, en nu vergeet ik nog mijn persoonlijke favoriet, de Studebaker.