Fotonr.: 37957
Bijdrager Maria van Hogerlinden
Locatie 1.:Stratum |211 Irisbuurt |Bleekstraat
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Bleekstraat

Beschrijving << Het witte pand staat nog steeds op de hoek van de Bleekstraat en het Havenhoofd. Tussen deze twee panden door stroomde vroeger water onder de Bleekstraat door naar de Dommel. Dat was de Kanaalsloot, die water vanuit de Lakerloop afvoerde naar de Dommel. In de kademuur van de Dommel was een opening. (Red.) >>

Geplaatst op 29-12-2017

Reacties

Datum: 31-12-2017
Naam: Peter Heesakkers img

Ik meen me te herinneren dat het beekje of sloot ontstond bij de Tweka tricotagefabrieken aan de Mierlose en Nuenense weg in Geldrop en over het huidige noordelijke industrieterrein van de DAF-fabrieken liep. Ook lange tijd van daar parallel met de zuidelijke oever van het Eindhovens kanaal.


Datum: 31-12-2017
Naam: Hans van Melis img

Voor de aanleg van het kanaal stroomde de Lakerloop vanuit Riel in Zesgehuchten naar de Dommel. De bedding van de drooggevallen Laak lag tussen de Parklaan en de Fazantlaan. (De duiker die bij de kruising van de Voorterweg en het kanaal zou worden aangelegd is nooit gekomen.) Toen de St. Josephbouw bewoond raakte begon de Laak weer te stromen. Tongelre gaf de sigarenfabrikant Remi Mignot te kennen niets aan het probleem te kunnen doen.


Datum: 01-01-2018
Naam: Johan Vervest img

Was het witte pand niet een horecabedrijf? Le Pecheur, van Jan en Jos? Ze vertrokken later naar de Stratumse Dijk. Daar is het bedrijf een stille dood gestorven.


Datum: 02-01-2018
Naam: Eric Kemperman img

Op oude kaarten is te zien dat de oude Lakerloop het kanaal kruiste tussen de rondwegbrug en de oude Poeijerse brug, ofwel bij Kanaaldijk Noord 57A. Het noordelijk deel verdween onder Lakerlopen en het Villapark; het zuidelijk deel onder DAF en Burghplan.


Datum: 03-01-2018
Naam: Eric Kemperman img

Na het commentaar van Hans nog eens goed gelezen te hebben, zie ik op foto 28709 dat de Voorterweg in vroeger tijden doorliep tot de plek waar nu de rondwegbrug is.


Datum: 05-02-2018
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

In het witte pand woonden net na de oorlog de heer en mevrouw Van Laarhoven.