Fotonr.: 37912
Bijdrager Albert van den Boomen
Jaar: 2016
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Stadhuisplein
Onderwerp.: Bestuurlijk Eindhoven |Burgemeester en Wethouders |B&W Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Burgemeester R. v. Gijzel

Beschrijving Rob van Gijzel, in 1954 geboren in Stratum, was burgemeester van Eindhoven van 7 april 2008 tot 1 september 2016. Hij was lid van de PvdA, waarvoor hij eerder ook Kamerlid was. De foto toont het portret uit de serie die in het stadhuis hangt. Het werd geschilderd door Fred Schley.
Geplaatst op 27-11-2017
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 28-11-2017
Naam: Ben Brekelmans img

Zijn deze twaalf burgemeestersportretten schilderijen van Peer van den Molengraft?


Datum: 28-11-2017
Naam: Michaƫl Hendriks img

Je kunt over de man denken zoals je wilt en hij heeft niet veel goeds gedaan, maar ik mis burgemeester Pulles in dit rijtje.


Datum: 28-11-2017
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Kwam die niet van de Philips-bewaking, was hij niet ruim 2,5 jaar burgemeester tijdens de bezettingsjaren van WO II en was hij op de hand van de Duitsers? Van ene zijde snap ik wel, dat ie niet hangt aan de 'Wall of fame', maar officieel was hij wel burgemeester.


Datum: 28-11-2017
Naam: Tini van Rooij img

Niet iedereen is zomaar burgemeester, ook al zit hij op de burgemeestersstoel. Een burgemeester wordt door de Kroon benoemd, dit was bij Pulles niet het geval.


Datum: 28-11-2017
Naam: Ben Brekelmans img

Laat mij nou toch hebben gedacht dat deze 16 burgervaders thuishoorden onder het site-onderdeel "Speciale onderwerpen" onder het kopje "Lijst van burgemeesters"...


Datum: 29-11-2017
Naam: Tini van Rooij img

Giovanni, Pulles was veearts en in dienst van het slachthuis. Hij was ook voorzitter van de Eindhovense afdeling van de NSB. Verdijk was niet op de hand van de bezetter en werd door de moffen vervangen door Pulles.
De man die jij bedoelt van de Philips-bewaking is Willem Dijs. Zeer duitsgezind maar geen lid van de NSB. Tijdens de bezetting was hij hoofdcommissaris van politie, ook benoemd door de Duitsers.


Datum: 29-11-2017
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Yep, sorry, je hebt, zoals zo vaak, helemaal gelijk Tinus. Ik haalde Pulles en Dijs door elkaar. Er zullen naar deze twee mensen ook geen straten vernoemd worden, zoals bij zoveel burgemeesters wel.