Fotonr.: 37397
Bijdrager B. Postema sr en jr.
Jaar: 1938
Locatie 1.:Woensel |413 Gildebuurt |Verwerstraat
Onderwerp.: Sport |Voetbal |Overig Voetbal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Bedrijfsvoetbal Philips Röntgen ontwerpafdeling

Beschrijving Op 14 juni 1938 speelden volgens de informatie achter op de foto de afdelingen Röntgen ontwerpafdeling en Röntgen lab tegen elkaar op het terrein Traplust van E.S.V. aan de Woenselse Verwerstraat. De uitslag werd niet vermeld.

Een jaar later speelde de Röntgen ontwerpafdeling tegen Radio op het terrein van de Woenselse Boomstraat. Van deze wedstrijd die in een 3-3 gelijkspel eindigde ziet U hier enkele foto's.
Geplaatst op 08-03-2017
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 08-03-2017
Naam: Tini van Rooij img

Het terrein van Traplust lag aan het "grote veld" omsloten door de Verwerstraat, Schoenmakerstraat, Pastoriestraat, Broekseweg en de Weverstraat. Op de achtergrond zien we de gasketel boven de bomen uit torenen. We kijken hier tegen de achterkant van de Broekseweg.
Op het grote veld zijn later de Visserstraat, Looierstraat en Spinnerstraat aangelegd. Verder wordt het doorkruist door de Veldmaarschalk Montgomerylaan.
Toen wij in 1951 in de Spinnerstraat kwamen wonen waren de sporen van dit voetbalveld nog aanwezig. Het werd door ons ook als trapveldje gebruikt en op de plaats waar we hier de goal zien lag ook onze goal, niet gevormd door witte doelpalen maar door 2 hoopjes jassen.


Datum: 08-03-2017
Naam: Eric Kemperman img

Dat grote veld kun je nog mooi zien op foto 29152.


Datum: 08-03-2017
Naam: Gerard van de Vorle

Het zou ook goed het voetbalveld van Concordia kunnen zijn. Dat voetbalveld kon je via de Boomstraat/Eckartseweg bereiken. Ik dacht dit omdat mijn schoonvader zowel bij Concordia voetbalde als voor Röntgen Philips werkte en in het bedrijfsvoetbal meespeelde.


Datum: 17-05-2018
Naam: Paul van der Cingel img

De foto waar Eric naar verwijst laat ook de eerste werkzaamheden zien voor de bouw van de straten die Tini noemt. In 1951 bestond Philips 60 jaar en werden voor alle lagere scholen spelletjes en wedstrijden georganiseerd. Voor mijn school, nutsschool Schoenmakerstraat, vonden die plaats op het grote open terrein tegenover de school.