Fotonr.: 37390
Bijdrager B. Postema sr en jr.
Jaar: 1958
Locatie 1.:Centrum |112 De Bergen |Frederik van Eedenplein
Onderwerp.: Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen |Overige Evenementen, etc.

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Frederik van Eedenplein

Beschrijving De door het Eindhovense Vacantiecomité georganiseerde openluchtvoorstelling werd druk bezocht op deze dag in juli.
Geplaatst op 06-03-2017
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 07-03-2017
Naam: Peter Heesakkers img

Ik herinner me nog een incident met het weer. Een enorme bruinachtige rolwolk doemde op aan de zuidwestelijke hemel en in no time was deze aan of boven het plein tijdens een voorstelling. De hoge witte achterwand van het podium begon gevaarlijk te schommelen en legde het loodje. Viel achterover richting het Dommelpark. Tijdens die schommelende beweging van die achterwand brak onder de massaal aanwezige toeschouwers paniek uit en stoof de menigte uiteen. Met donderend geraas stortte deze wand in. Wie herinnert zich dat nog? Vergeef me het jaartal. Begin 60er jaren misschien.


Datum: 01-04-2017
Naam: E van Hoof img

Dat was op zaterdag 18 juli 1964, tijdens de openingsavond van het programma van het Vakantiecomité. Die achterwand was bedoeld als filmdoek en was echt heel groot, ik schat zo'n 15 bij 10 meter. Het was geen doek, maar allemaal houten plaatwerk. Ik geloof dat de film juist begonnen was toen het gebeurde. Er stak plotseling een hevige storm op waartegen niets bestand was. Maar misschien was die wand ook niet erg doordacht geconstrueerd? Ik weet niet meer wat het luidst klonk: het geraas van de instortende wand of de kreten van ontzetting vanuit het publiek. Het was nog een wonder dat er geen slachtoffers vielen.