Fotonr.: 36669
Bijdrager Laurens Mulkens
Jaar: 2016
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Hooghuisstraat
Locatie 2.: Centrum |111 Binnenstad |Rechtestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Pand Stultiens / De Slegte Rechtestraat 36 (1)

Beschrijving Eindelijk is de luifel rondom het pand van voorheen kleinmeubelzaak Stultiens en boekhandel De Slegte op de hoek Hooghuistraat en Rechtestraat verwijderd. Die luifel is denk ik in de jaren zeventig aangebracht en wat totaal niet bij het pand paste, de glas in lood ramen zijn nu ook weer tevoorschijn gekomen en de oorspronkelijke dragers van de luifel zijn behouden gebleven. Er is mij verteld dat er een glazen luifel wordt aangebracht op de dragers waarbij de glas in lood ramen zichtbaar blijven.

Dit pand uit 1931 werd gebouwd door aannemer Pieter van der Velden uit de Hoogstraat en is ooit voorgesteld als Rijksmonument.

=== Maar inmiddels staat het pand wel te verloederen, voor een detailfoto klik hier. (Red.) ===

Geplaatst op 21-02-2016
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 21-02-2016
Naam: Tini van Rooij img

Toen ik deze foto zag vroeg ik me af: Hoe was het ook alweer? Nou dat vond ik op foto 32286. Dat was dus een verbouwing aangebracht door De Slegte. Maar op foto 17660 staat hoe het oorspronkelijk was en zoals het hopelijk weer gaat worden.


Datum: 21-02-2016
Naam: Laurens Mulkens img

Het is nog wel onduidelijk wat er met de luifel van de twee naastgelegen winkels van hetzelfde pand gaat gebeuren. Bij de winkel Sacha ontbreekt zelfs een drager.


Datum: 20-03-2016
Naam: Laurens Mulkens img

Het glas in lood is behouden en gerepareerd, schilders zijn de kozijnen zorgvuldig aan het schilderen en binnenkort wordt er een glazen luifel op de oorspronkelijke steunen aangebracht dat aansluit op de loodstrip die zich nog in de voeg van de muur bevindt.
Eindelijk krijgt het prachtige gebouw uit 1931 zijn oorspronkelijke uitstraling weer terug. Zie deze foto


Datum: 21-03-2016
Naam: J.H. van Rooij img

Dit wordt wel een hele dure boete voor de schilders en voor hun bedrijf als de arbeidsinspectie langs komt fietsen, weg winst.