Fotonr.: 35568
Bijdrager Gerard van de Vorle
Jaar: 1943
Locatie 1.:Woensel |410 Limbeek-Zuid |Steenstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Steenstraat

Beschrijving De Steenstraat met uitzicht op de Lijmbeekstraat in de oorlogsjaren.
Geplaatst op 15-11-2014

Reacties

Datum: 15-11-2014
Naam: Harry Gillis img

In het huis links in de Steenstraat woonde de familie van mijn oom Huub Vermeulen. Hij was een van de zonen van de familie Jan Vermeulen, mijn opa. Die woonde in de Lijmbeekstraat 183. Wij woonden op nr. 185


Datum: 18-11-2014
Naam: Paul van der Cingel img

Op de huidige stadsplattegrond is niet te zien hoe de Steenstraat vroeger liep. Tussen Beukenlaan en Glaslaan was parallel aan het spoor aan Strijpse kant een openbare weg. Ongeveer halverwege was een spoorwegovergang, als je daar overheen ging, kwam je op de nog onbestrate Steenstraat, die uitkwam op de Lijmbeekstraat. Er stonden geen huizen langs, aan beide zijden werd het land gebruikt door boeren.


Datum: 27-11-2016
Naam: Jo van den Hove img

ik ben geboren (1942) op de hoek van de Lijmbeekstraat en de Steenstraat. Een heel klein stukje van het dak is nog te zien. In mijn herinnering ook als karrenspoor ging de Steenstraat van ons huis recht naar de fabriek Bara, de spoorlijn en de glaspoort van Philips. Veel gebruikt, zeker toen er een verharde toplaag op kwam te liggen. Wij hielden er, nadat de weg werd verlegd voor de bouw van de flats, een hele fijne strook speelplaats aan over.