Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 35118
Bijdrager Wim Boselie
Jaar: 1965
Locatie 1.: Tongelre Onderwerp.: Verenigingen |Jeugdorganisaties / Scouting |Scouting, St Jan den Dopergroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Sint Jan de Doper - Vadersweekend

Beschrijving Bijgaand een foto tijdens het vadersweekend van de verkenners Sint Jan de Doper aan de Bloemfonteinstraat. De vaders gingen jaarlijks op vadersweekend. Ze gingen zelfs nog toen hun kinderen al 10 jaar geen verkenner meer waren. Er waren in 1965 maar liefst 4 (!) patrouilles met vaders: de Panters met de heren Van Eijck, Witjes, Van der Putten, Van der Heyden, Coolen en Swinkels; De Oerossen met de heren Pappers, D'Achard, Van Loosdregt, Schalks, Diepens en Thijsen, De Vossen met Hr. Dekkers, Van Summeren, Vaes, Verbakel, Van Dijk, en Slaats de Houtduiven met Hr. Hernaus, Spruyt, Dobber, De Jong, Timmers en Van den Broek. Op deze foto staan enkele jongere verkenners die toe meegingen als ondersteuners tijdens dit weekend (meestal gingen zij niet mee maar wel de wat oudere stamleden) De jongere verkenners op deze foto zijn vanaf de 4e links naar rechts: Tom Slaats, Henny Jeukens, Ferdinand Ector, Wim Boselie en Jo van Eijck.
Geplaatst op 30-04-2014

Reacties

Datum: 01-05-2014
Naam: Wim Boselie img

Vergeten: staande 7e van links: Theo van Calveen. De eerste van links was dat niet Peter van Loosdrecht?


Datum: 12-09-2015
Naam: Ad van Dijck img

Hoi Wim, mijn vader Frans van Dijck staat ook prominent met sigaartje in de hand op de foto.
Ik, Ad (voorheen Ad-Jan) ga nog ieder jaar, inmiddels meer dan 50 jaar, met mijn oude scouting maten een weekend weg. Wij waren van vlak na jouw lichting.
Anton Verkooijen, Paul Peeters, Willem Thijssen, Huub van de Crommert, Bram Hoogendorp, Tinus Smits, mijn neef Ad van Dijck en ik Ad van Dijck. Han Mejan onze oude Hopman ging tot zijn overlijden 10 jaar geleden ook altijd mee
Ieder jaar het eerste weekend van oktober vertrekken we op vrijdagochtend om op zondag op het eind van de dag weer thuis te komen. meestal gaan we naar Belgie of Luxemburg. Als we dan na een weekend van veel eten nog meer drinken en sterke verhalen over vroeger weer thuis komen kijken we al weer uit naar het volgende jaar!


Datum: 13-09-2015
Naam: Wim Boselie img

Hallo Ad,

Natuurlijk kan ik me jou nog herinneren, zoals ook de gebroeders Verkooijen, Paul Peters en Tinus Smits. Ik heb begrepen dat jullie na onze "lichting" in het troeplokaal nog heftige tijden hebben meegemaakt!
Ik kan me overigens herinneren dat jouw vader in 1968 met een auto vol verkenners naar het internationale kampeerterrein in Wiltz - Luxemburg is gereden.
Ik ben toen met Bèr van Doormalen op de bromfiets naar hetzelfde kampement gereden. Er waren daar tal van scoutinggroepen uit diverse landen. Mooi om mee te maken.
Voor mij was het toen het laatste jaar bij de verkenners.

Doe je alle bekenden de hartelijke groeten en ik wens jullie allen in oktober weer een fijn kamp toe met z'n allen!