Fotonr.: 34632
Bijdrager Woonbedrijf SWS HHvL
Locatie 1.:Tongelre |312 Lakerlopen |Kempensebaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Kempensebaan

Beschrijving
Geplaatst op 18-11-2013

Reacties

Datum: 13-03-2015
Naam: Wil Deckers img

Hier wordt gesproken over de Kempensebaan . Volgens mij klopt dit niet ! Dit is een foto van de Frans Halsstraat, en wel waarom? Ik geef de reden: Stel je voor in de oude situatie.
Je komt vanuit de Wouwermansstraat, lopend vanaf de Tongelresestraat, sla je rechts af, kijk recht voor je zie je de Frans Halsstraat liggen. Zie je links de muur, daar achter woonde de familie van Liempt. Gangetje voorbij. Daar woonde de familie Lenting, later mijn broer Peter Deckers met zijn vrouw Tineke van Kessel. Daarnaast woonde de familie van der Heijden, later verhuisd naar de Jan van Goijenstraat. Daarna zie je nog vier deuren. Daar woonden vervolgens familie de Wit , familie Brusselers, familie Foederen, familie Hanique.
Als ik het mis heb,laat het weten.


Datum: 13-03-2015
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Daarbij is de Kempensebaan volgens mij ook veel breder, daar ie in eerste aanleg deel uit moest gaan maken van de rondweg. Hieronder zie je de stoep al van de overkant.


Datum: 13-03-2015
Naam: Theo van den Dungen img

Dit is wel degelijk de Kempensebaan (werd ooit Laaksche Pad genoemd)
BRON: "Tongelre te Kijk" 2003; Tonnie v.d. Boomen; pagina 185


Datum: 14-03-2015
Naam: Gerard de Beurs img

Ik denk toch dat Wil gelijk heeft. Ik kan me zo'n soort oversteek van de dakgoot bij de huizen op de Kempensebaan helemaal niet herinneren. Mij lijkt ook, kijkend naar foto 11996, dat dit de Frans Halsstraat is. Ook zo'n lange schutting parallel aan de Kempensebaan is mij vreemd.


Datum: 15-03-2015
Naam: Wil Deckers img

Theo, ik heb ook dat boek van Tonnie v.d. Boomen, en heb een vermoeden dat Tonnie foutief is geinformeerd over de straatnaam. Laaksche Pad is vermoedelijk toendertijd het verlengde van de Kempensebaan, ook wel "zwarte pad "genoemd in de volksmond.


Datum: 23-05-2015
Naam: Miek Hermes van der Heijden img

Dit is echt de Frans Halsstraat en wel nr.3. Het is mijn geboortehuis. Ik ben van 1947.