Fotonr.: 34289
Bijdrager Sjef van Eijk
Locatie 1.:Centrum |112 De Bergen |Don Boscostraat
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Kleuter- / Fröbelscholen |Centrum, Ks Jan van Lieshoutstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Spelen in de Don Boscostraat

Beschrijving Uit het fotoalbum van Nell Welten die tussen 1950 en 1957 op de kleuterschool aan de Jan van Lieshoutstraat werkte.

Voor nog twee foto's klik hier en hier.
Geplaatst op 03-09-2013
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 18-01-2015
Naam: Toon Janssen img

Dit is de speeltuin aan de Don Boscostraat meteen naast de Don Boscoschool. Op de achtergrond was de distributeur van Oranjeboombier (Van der Vleuten) gevestigd. Het huis helemaal links was van de familie Van der Linden. De heer van der Linden zat -meen ik- in het kerkbestuur en was collectant in de Catharinakerk. In zijn huis woonde boven ook de blinde organist Coolen, die af en toe het orgel van de Catharinakerk bespeelde. De non op de foto is zuster Heleni. Het jongetje middenin met het schopje zou wel eens de zoon van bakker Peeters uit de Kerkstraat kunnen zijn.


Datum: 31-01-2015
Naam: Elly Swinkels

Leuk, deze foto nooit gezien. Ik met witte hoed. Hartelijk bedankt.
Elly Swinkels-Kovacic.


Datum: 15-02-2017
Naam: Michel Roestenburg img

Niet het huis uiterst links (nr. 13) was van de familie Van der Linden, maar het spiegelbeeldhuis daarnaast, nr. 11. Wij hebben dat huis in 2003 van de zoon en schoondochter van de oude heer Van der Linden overgenomen.
Beide huizen zijn gebouwd door architect Coolen, die eerst zelf op nummer 11 heeft gewoond en het huis nummer 13 (hoekhuis) werd bewoond door zijn blinde zoon.
Ons huis (nummer 11 dus) heeft ook iets te maken gehad met Oranjeboom bier, want in het koopcontract staat zoiets als dat er geen ander bier dan  Oranjeboom bier verhandeld mocht worden of iets in die strekking. (Ik zou de exacte tekst moeten opzoeken.)