Fotonr.: 33049
Bijdrager Willie van Tilburg
Jaar: 2013
Locatie 1.:Gestel |712 Oude Spoorbaan |Mecklenburgstraat
Locatie 2.: Gestel |712 Oude Spoorbaan |St Martinusstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hoek Mecklenburgstraat 47 - Sint Martinusstraat

Beschrijving
Geplaatst op 25-01-2013

Reacties

Datum: 25-01-2013
Naam: Bauke Hüsken img

Mooie panden. Waren me nog niet eerder opgevallen.


Datum: 25-01-2013
Naam: Giovanni van Helvoirt img

In de jaren '60/'70 zat hier de duistere horecagelegenheid 'Het Sterretje'. De toenmalige uitbater heeft nu nog steeds een horecagelegenheid in Aalst, maar dan zonder dames.


Datum: 25-01-2013
Naam: Peter van Gansewinkel img

In dit hoekhuis was eens de winkel Enkabee en op Martinusstraat 4 (de linker deur van de twee naast elkaar) ben ik geboren.


Datum: 11-08-2017
Naam: Johan van den Eeden img

Oorspronkelijk was het pand een Enkabé-winkel en werd die waarschijnlijk al vóór de oorlog daar gevestigd. De winkel werd tot op hoge leeftijd gerund door een echtpaar. Zij hadden een zoon die de zaak overnam. Veel animo had hij niet en na een paar jaar stopte hij ermee. Hij verhuisde naar de binnenstad en ging de horeca in (Bar The Little One).
In het begin van de jaren '60 werd het winkelpand verbouwd en kwam er een café in. Het werd geëxploiteerd door een van de dorpen afkomstig echtpaar en hun (schoon)zus. Het waren zeer sympathieke mensen van toen al middelbare leeftijd. Zij noemden het etablissement Caranto-bar. De naam was samengesteld uit de beginletters van hun voornamen. Helaas moesten ze om gezondheidsredenen na een paar jaar stoppen. Gelukkig vonden ze goeie opvolgers in José van der Heijden en haar (latere) man Riny, die de naam van het buurtcafé veranderde in Meckley-bar. José en Riny vertrokken na een paar jaar naar Aalst, om op daar de Gestelsestraat de Ponderosa-bar te openen. Het pand stond daarna een tijd leeg.


Datum: 12-08-2017
Naam: Ad Pluijm img

José en Riny hebben ook in de Chiquitabar gezeten op de Gestelsestraat, daarna vertrokken naar de straat van Aalst naar Valkenswaard, waar ze een restaurant begonnen. Daar ging ik vaak mosselen eten. Inmiddels zijn ze gestopt.


Datum: 16-08-2017
Naam: Johan van den Eeden img

Na hun avontuur aan de Gestelsestraat in Aalst verbouwden José en Riny, eind jaren '60, de voormalige slagerij Vossen aan het Stratumseind en vestigden daarin Brandpunt. De bar werd in korte tijd populair. Later in de jaren '70 vertrokken ze naar de Eindhovenseweg in Aalst om samen tot aan het overlijden van José café-restaurant De Meiboom te exploiteren. (De Meiboom is overigens nog steeds een gezellig en laagdrempelig etablissement.)
De Chiquita op de hoek van de Genneperweg en de Gestelsestraat werd overigens gerund door Wim (Willy) van der Heijden, de broer van José.


Datum: 19-08-2017
Naam: Martin Swinkels img

Aan Johan v.d. Eeden: Is het de Gestelsestraat in Aalst (gemeente Waalre) of de Gestelsestraat in Eindhoven (Gestel)?


Datum: 25-08-2017
Naam: Johan van den Eeden img

De Ponderosa was gevestigd aan de Gestelsestraat in Aalst.