Fotonr.: 33046
Bijdrager Irma van der Meulen
Jaar: 1935
Locatie 1.:Stratum |211 Irisbuurt |Havenstraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed |Jacques van der Meulen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Jacques van der Meulen kwitantie

Beschrijving Kwitantie van een van de eerste Opel Super Six’s uit het jaar 1935, verkocht door autobedrijf Jacques van der Meulen. Deze scan kreeg ik van mijn broer Huib van der Meulen.

Het verhaal hierbij uit de mond van Huib:

"Afgelopen jaar zit ik heerlijk op het strand in Knokke en komt er een grote Mijnheer naar me toe. Hij vroeg of ik hem kende en of ik nog wist aan wie ik allemaal een witte Pontiac Parisienne verkocht had? Toen begon het te dagen, de Heer Piet van Lierop stond voor me. In het lange daaropvolgende gesprek vertelde hij me heel veel, onder andere dat hij enige tijd daarvoor nog een kwitantie van zijn vader gevonden had uit 1935 voor de aankoop van een Opel Super Six op 20 October 1935. Dit moet dus een van de eerste automobielen geweest zijn die mijn vader Jacques van der Meulen, medio 1935 voor zich zelf begonnen in de Havenstraat, heeft verkocht.

Uiteraard ben ik de Heer van Lierop uiterst dankbaar voor zijn bewaarzucht.

Leuk om te vermelden is dat een “vergelijkbare” automobiel ongeveer 100 maal duurder geworden is vergeleken met de nieuwwaarde van 1425 gulden voor deze 6 cilinder Opel Super Six."



Geplaatst op 24-01-2013
Email bijdrager img