Fotonr.: 32583
Bijdrager Cor Bennaars
Jaar: 1973
Locatie 1.:Gestel |722 Blaarthem |Hoogstraat
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Gestel |Hoogstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hoogstraat 342

Beschrijving
Geplaatst op 19-11-2012

Reacties

Datum: 19-11-2012
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Het tweede pand van links staat er volgens mij nog en er heeft vroeger een meubelzaak gezeten, waarvan mij de naam even niet te binnen schiet. Stond hier ook ergens niet een sigarenfabriek?


Datum: 19-11-2012
Naam: Ger van der Palen img

Giovanni, ik neem aan dat je De Vijfeij (ik weet echt niet of ik het goed spel) en Keraco bedoelt. Beide goed.


Datum: 20-11-2012
Naam: Toon Geevers img

Het pand waar nog juist de auto uitsteekt was vroeger café "De valk". Daarnaast de weduwe Goudsmits-van Vijfeijken, in de volksmond, en later ook de officiële firmanaam, "de Vijfeij" genoemd. Een dochter, Jo, was akela van de welpen van Lambertus. Daarnaast woonde Van Dooren. Keraco was volgens mij later machinefabriek Frencken.


Datum: 20-11-2012
Naam: Jan van Rooij img

En toen was de pot met witte verf leeg.


Datum: 20-11-2012
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Ja Jan, en men heeft de moeite nog eens niet genomen er een rechte lat naast te leggen. Eigenlijk denk ik, samen met jou, dat er een pand vlak naast heeft gestaan, maar wat? Was het Keraco die sigarenfabriek?
Bij de Vijfeij werkte ook Piet Goudsmits en die woonde in de Rivierstraat.


Datum: 20-11-2012
Naam: Ger van der Palen img

Juist Toon, allemaal waar. Jo is nog vriendin geweest met mijn zus Leny en bij Van Dooren hadden ze een dochter Annie, die weer vriendin was met mijn zus Plonie. Ik weet nog dat ik wel eens meemocht naar de Hoogstraat om bij Van Dooren naar Sjoukje Dijkstra te kijken (kunstrijden op de schaats). Wat kunnen herinneringen belangrijk lijken.;-)


Datum: 21-11-2012
Naam: Toon Geevers img

Moeder Goudsmits, Marie Vijfeij en haar twee dochters Jo en Toos werkten in de winkel. In het begin voornamelijk kruidenierswaren, de broers Huub, Harrie en Piet brachten voornamelijk boodschappen rond met de bakfiets. Later is de zaak uitgebreid met huishoudelijke artikelen, speelgoed en meubelen.


Datum: 23-11-2012
Naam: Ad Pluijm img

Heb bij de Vijfeij gewerkt, ik dacht zo rond 1961 met ... van Dorst (voornaam kwijt) als woningstoffeerder.


Datum: 23-11-2012
Naam: Toon Geevers img

Ad, wor hedde geij nie geweirkt.


Datum: 24-11-2012
Naam: Ad Pluijm img

Bij Philips en de DAF.


Datum: 25-11-2012
Naam: Johan Vervest img

Mijn moeder is van 1916. Komt van Blaarthem. Waarom weet ik niet, maar zij heeft het ook altijd over Vijfeij. Dit terwijl ze vanaf de jaren dertig in Strijp woonde.


Datum: 26-11-2012
Naam: Martin Swinkels img

In een van de huizen aan de rechterzijde heeft een zekere Van Dooren gewoond. Hij kwam regelmatig bij ons thuis langs om geld (verzekeringspremie) op te halen voor of de DELA of voor een verzekeringsmaatschappij.


Datum: 28-11-2012
Naam: Ger van der Palen img

Even een rectificatie van mijn bijdrage dd. 20-11-12: Mijn zus had niets met Jo Vijfeij; het betreft hier Bep Vijfeij uit de Bennekelstraat. Zo, ik kan weer slapen.


Datum: 30-11-2012
Naam: Toon Geevers img

Ger, die van de Bennekelstraat heetten ook Van Vijfeijken. Ik heb bij Gerard op de Lambertusschool gezeten. Die had polio gehad en zat in een invalidenwagentje wat door collega´s van zijn vader, sigarenmakers bij Karel I, bij elkaar was gebracht.


Datum: 09-12-2013
Naam: Ad Bazelmans img

Toon, naast de witte huizen hebben nog 2 of 3 andere woningen gestaan. Daarna kwam de fabriek van Keraco. Een van deze 3 huizen was het geboortehuis van mijn moeder Frida van Rijsingen. Van Dooren was getrouwd met een nichtje van mijn moeder.


Datum: 10-12-2013
Naam: J.J.M. Vlemmings img

In de 70-er jaren kwamen Henk Sips en ik op zondagmorgen in café de Valk en de cafébaas was de Tut. We dronken altijd uit de fles. "De Tut" had namelijk de gewoonte zijn kam nat te maken in de spoelbak om zijn haren te kammen (smakelijk) maar het was er wel gezellig en goedkoop, drie voor een gulden.


Datum: 10-12-2013
Naam: Ad Bazelmans img

Tegenover de Vijfeij lag de inrit naar een klein landhuis met een slotgracht. Wij woonden op het Willaertplein en de tuin en slotgracht van deze villa grensden aan het Willaertplein. Werd omsloten door een grote beukenhaag van wel twee meter hoog. Weet iemand wie in deze villa heeft gewoond en zijn er foto's van?


Datum: 10-12-2013
Naam: Toon Geevers img

Het 'landhuis' aan het eind van de inrit is later het gebouw van de verkenners en welpen van Lambertus geworden. De Paulusstam heeft daar zelf een lokaal aangebouwd. Ik heb zelf ook nog meegebouwd; alles onder leiding van dhr. V. Dooren die naast de Vijfey woonde en die uitvoerder was in de bouw. Zijn zoon Henk was ook lid. Als ik mij niet vergis was de naam van het huis vroeger "Rozenstein" of iets dergelijks.


Datum: 10-08-2015
Naam: Ad Bazelmans img

Het rechtse huis was het geboortehuis van mijn moeder Frida van Rijsingen. In 1933 getrouwd met mijn vader Arie Bazelmans en gaan wonen op het Willaertplein 6.


Datum: 11-08-2015
Naam: Ine Meijer-Schmitz img

Wij woonden iets verder op de Blaarthemseweg 28 en gingen elke zondag met ons moeder wandelen, en op een keer viel er zomaar een zatlap uit het café daar. Mijn moeder, die toch een enorme hekel aan zatlappen had, hielp hem op de stoep te leggen anders kwam hij misschien onder een auto. Toch een nobel gebaar van ons moeder en we liepen naar het Lambertuskerkhof. Dat waren onze uitjes vroeger, maar ja, je wist niet beter hè


Datum: 11-08-2015
Naam: Johan Vervest img

Vroeger, het was in de jaren '50 was het voor ons Strijpse kinderen die lopende over de Limburglaan (door ons de Nieuwe weg genoemd) en Laagstraat naar de Blaarthemseweg bij opa op bezoek gingen opvallend dat in Strijp weinig beschonken mannen rondliepen en wij er in Gestel altijd weer meerderen tegenkwamen.


Datum: 24-03-2018
Naam: Theo Maas img

De slordig geschilderde witte strook kwam omdat vlak tegen 342 de fabriek stond. Zie luchtfoto nr.1336 van Keraco. Er was een heel smalle achterom tussen fabriek en huis. Tot 1967 woonde hier Gerrit Boons, verzekeringsagent voor "De Utrechtse". Gerrit was de zoon van Christianus Boons, naast meesterknecht bij de Keraco nog veel meer. Deze Christianus was getrouwd met Wilhelmina van Rijsingen. Ernaast woonde een korte periode weduwe Hanneke Boons-Kapteijns met kinderen. De genoemde Van Dooren is mij onbekend. Zie ook de website "eindhoven in 1934".