Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 31288
Bijdrager Lies Bloksma-Werrens
Onderwerp.: Sport |Wielrennen |Henk Gigold

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Henk Gigold, Eindhovense wielrenner

Beschrijving Deze foto komt uit de nalatenschap van mijn overleden man. Inmiddels weet ik dat Henk Gigold uit Tongelre kwam. Sommigen zeggen dat de foto genomen is tijdens de Ronde van de IJzeren Man maar anderen houden het op de ronde van Tivoli. Wie weet hier meer over te vertellen?

Geplaatst op 28-05-2012
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 29-05-2012
Naam: Wil van Ooyen img

Als inwoner van Tivoli heb ik in de jaren vijftig verschillende wielerrondes meegemaakt. Eigenlijk werd deze ronde rondom de bekende wielrenner Plantaz steevast aan de de start. Echter na de eerste rondes werd hij al gedubbeld. Er werd dan steeds omgeroepen dat hij moest afstappen.


Datum: 29-05-2012
Naam: Wil van Ooyen img

In mijn reactie is de naam Gigold weggevallen. Het was namelijk Gigold die steevast aan de start verscheen en snel gedubbeld werd.


Datum: 09-06-2012
Naam: Wil Deckers img

Wie kent hem niet uit de wijk, nu Lakerlopen. Hij woonde op de Tongelresestraat. Wij woonden ook in dezelfde wijk. Koerste altijd in de Amerikaanse trui, zo zagen wij dat. Zoals gezegd, hij werd altijd gedubbeld. Wij, als jonge jongens, fietsten naar Lieshout om aldaar naar de ronde van Lieshout te kijken; dit was rond 1950 als ik me niet vergis. Hij zou een regenjas kunnen verdienen van een plaatselijke sponsor als hij vijf ronden bij kon blijven in het peloton, zo herinner ik me dat. Tevergeefs, na twee ronden lag hij al ruim achter. Een applaus viel hem ten deel, en hij werd uit de wedstrijd genomen.


Datum: 12-02-2016
Naam: Harry van den Heuvel img

Ja, Henk Gigold. Met mijn broers gingen we naar Mierlo, naar de kersenronde waar de eerste ronde Henk voorop ging en van de speaker Peeters te horen kreeg dat hij een kilo kersen na de wedstrijd kon komen halen. Daarna hebben we Henk niet meer in course gezien. Laatst stond een zeer kleurrijk verhaal in het ED over de Amerikaanse familie Gigold, die voor een groot deel later weer teruggekeerd zijn naar USA. Verder had men op zolder de renfiets van Henk gevonden.