Fotonr.: 30645
Bijdrager Hans Michels
Jaar: 1966
Locatie 1.:Woensel |532 De Tempel |Henri Dunantpark
Onderwerp.: Panorama - Stadsoverzichten |Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Wat ooit Henri Dunantpark werd

Beschrijving De foto is genomen in april 1966 vanuit het hoekhuis Malagijsweg 46 bij het einde van de Genovevalaan. We woonden er net. De weg midden onder is de Genovevalaan en links de Roelantlaan. Rechts de Bisschop Bekkerslaan in aanleg. Rechtdoor ligt nu de Rode Kruislaan en je kijkt in de richting van het huidige Henri Dunantpark en de huidige wijk De Tempel. In 1966 was dit een noordelijk randje van de Eindhovense bebouwing en keek ik vanuit mijn slaapkamer op weilanden en koeien.



Geplaatst op 25-02-2012
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 26-02-2012
Naam: Antoon Franse img

Aan de horizon de rode daken van Philipswijk.


Datum: 02-09-2013
Naam: Harrie de Lauw img

Leuke foto van het gebied (Woenselse Heide), waar ik iets later met m'n ouders als een van de eerste bewoners ben komen wonen. Parallel aan de Bisschop Bekkerslaan / Roelantlaan zie je een bomenrij langs een pad. Er liep nog zo'n pad iets noordelijker. Voordat het Henri Dunantpark werd aangelegd, werden die paden door kinderern uit Woenselse Heide gebruikt om in de Tempel naar school te gaan. In het Henri Dunantpark zijn die paden later vervangen door de huidige fietspaden. Enige bomen staan er nog steeds. Ze zijn dikker dan de aangelegde beplanting...


Datum: 09-09-2016
Naam: Mathi Prygoda img

Dat eerste pad ligt dan ter hoogte van de Urkweg, bij de Splinter.


Datum: 11-09-2016
Naam: Mathi Prygoda img

Die rij bomen is zeer waarschijnlijk de Hoolstraat. Deze straat liep waar nu de Airbornelaan ligt tot de Oude Bosschebaan (het verharde fietspad langs het bos van de Marathonloop; dit pad ligt er nu nog).


Datum: 22-11-2016
Naam: Wilko Garritsen img

De rij bomen parallel aan de Bisschop Bekkerslaan ligt aan de zuidgrens van het huidige Henri-Dunantpark. Ik vermoed dat dit dezelfde rij bomen is die het huidige fietspad aan de noordzijde van de Bisschop Bekkerslaan begeleidt. Op de foto zou dan de noordelijke rijstrook van de Bisschop Bekkerslaan nog niet aangelegd zijn (de bermstrook op de foto is te breed om in de huidige situatie te passen).