Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 29826
Bijdrager Sjef van Eijk
Jaar: 1962
Onderwerp.: Verenigingen |Carnavalsverenigingen |De Blauwbuiken

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Prins Instruktinus

Beschrijving Theo van der Weijden, van de gelijknamige autorijschool, was in het carnavals-seizoen 1962 - 1963 prins van de Urste Gestelse Blauwbuiken.
Geplaatst op 17-11-2011
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 17-01-2015
Naam: Paul Aerts img

Wanneer zijn de blauwbuiken opgericht?


Datum: 05-05-2017
Naam: Pim van Gestel img

Volgens mij in 1958. Het was een hele mooie en gezellige vereniging. Ik ben daar heel vaak geweest om carnaval te vieren. Destijds in zaal De Harmonie aan de Hoogstraat. Wim van Mierlo was in de jaren 80 daar de uitbater. Vanuit thuis waren wij lid van de Blauwbuiken. Je kreeg dan één of twee keer per jaar een blad genaamd de Blauwbuik met daarin al het verenigingsnieuws. Ook stonden er altijd de foto's in van de Prins en Adjudant, raad van Elf, de Dansgarde en de Hofkapel. De zaal zat in de hoogtijdagen ook vier dagen stampend vol. Op vrijdagavond was er dan jeugddisco. Op de laatste dag van de carnaval namen we aan het einde van de avond altijd "biddend" afscheid. De voorzitter Jan van Bakel deed dit altijd. Iedereen die het kon zat dan op zijn knieën. Het liedje "Moeder onze kraai is dood" en het blauwbuikenlied galmden dan door de zaal en daarmee sloten we de laatste dag af. Ik weet nog dat ik er ooit met tranen in mijn ogen zat omdat de carnaval was afgelopen. Gewoon omdat het zulke fijne dagen waren geweest. De oude zaal met de zogeheten weinstube en het bruin café voorin waren echte publiekstrekkers. Later is de oude zaal verbouwd en toen was de geest eruit. Het ging toen snel bergafwaarts met de vereniging en uiteindelijk zijn ze opgeheven. Eeuwige zonde dat zoiets verloren is gegaan. Er is ook nog een tijd oud papier ingezameld om geld in het laatje te brengen voor de vereniging. Op het Frans Leharplein stond een grote container waar iedereen zijn papier naartoe kon brengen. Dit leverde een flink aantal kilo's oud papier op. Er kwamen tijdens de carnaval ook altijd bevriende verenigingen op bezoek waaronder de stadsprins met zijn gevolg. Met de Bowlingers hadden de Blauwbuiken een bijzondere vriendschap. Vaak werden we ook blauwlingers genoemd. Er is me nog een stunt bekend van Wiel Vermeeren die met een legervoertuig voor de deur bij Esplanade stond om iets terug te eisen dat de Bowlingers van de Blauwbuiken hadden meegenomen. Een ludieke actie die wel in de krant is gekomen destijds. Misschien heeft iemand hier nog foto's van. Echt een prachtige tijd waarvan ik nog altijd een warm hart krijg.


Datum: 05-05-2017
Naam: Pim van Gestel img

Rectificatie: Jan van Bakel moet Jan Bakers zijn. Hij had vroeger een drankwinkel op de Hoogstraat tegenover café De Sportvriend.