Fotonr.: 2931
Bijdrager Hans van Melis
Jaar: 2004
Locatie 1.: Strijp |624 Drents Dorp
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Drents Dorp vanuit de lucht. (4)

Beschrijving Nog eens het Drents Dorp nu vanuit een andere hoek als die van Miguel Angel Luengo Tarrero, en met Evoluon. Maar waar lag nu die speeltuin? Centraal middenboven in het Drents Dorp ligt het Gelderlandplein. Begrijp ik het nu niet? < voor video over de schoonmaakdag van dit deel van de wijk in 1996 klik ^100>
Geplaatst op 13-02-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 13-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

De speeltuin lag op de kruising Koenraadlaan (v/h Bezemstraat) Halvemaanstraat. Achter de speeltuin waren de fabrieken van Philips, die stonden vanaf de Elburglaan (waar ook de kolenloods was) tot aan het einde van de Halvemaanstraat. In dat stuk van de Bezemstraat stonden maar aan een kant huizen.Het Gelderlandplein ligt aan de andere kant van de Halvemaanstraat Hans, een hele andere buurt.


Datum: 13-02-2006
Naam: Hans van Melis img

De gemeente Eindhoven noemt het hele gebied tussen de Zwaanstraat, Beukenlaan, Noord Brabantlaan en de Tilburgseweg, met als centrele plek het Gelderlandplein: Drents Dorp


Datum: 13-02-2006
Naam: Hans van Melis img

Die lange straat links is toch de Koenraadlaan (Bezemstraat) en dwars over het midden van de foto de Halvemaanstraat. Zijn die Philips fabrieken dan in de plaats gekomen van de speeltuin?


Datum: 14-02-2006
Naam: Diny Nagel-Grave

Ja Hans, de fabrieken links boven staan op de plaats waar vroeger oa de speeltuin was.


Datum: 19-04-2006
Naam: Hennie de Groot img

Bedoel je niet de fabrieken links onder, Diny? Links boven zijn de kantoren van o.a. IAK, waar vroeger de Koenraadkerk heeft gestaan. In het midden met de bomen is het Gelderlandplein. Midden 't drentsdorp. Linksonder ook nog wat vroeger was, de kolenopslag van Etos en rechtsonder buurthuis Eindhoven West.


Datum: 27-11-2006
Naam: Piet Snijder img

Helemaal goed Hennie! Net boven het dak van buurthuis Eindhoven west lag het peuterbadje waar het 's zomers op een warme dag krioelde van de kinderen. Wie weet nog van de fancy fairs op deze speelplaats? Ik herinner mij nog de jaarlijkse poppenkastvoorstellingen op het grasveld links van het buurthuis grenzend aan de voormalige kolenloods van de ETOS. En de spannende sinterklaasavonden in het buurthuis waar beltrekkende kinderen aan de tand werden gevoeld en waar je toch maar heen ging omdat na afloop grote puntzakken met snoep werden uitgedeeld.


Datum: 03-12-2006
Naam: Àd Vermeulen img

Ik ben Ad Vermeulen, heb 15 jaar in de Lochemstraat gewoond van 1944 tot 1951.
De speeltuin waar jullie het over hebben lag tussen de oude kolenloods en het later gebouwde buurthuis. Vroeger was de ingang van de speeltuin schuin tegenover het peuterbadje waar Piet Snijder het over heeft. Stond je voor de poort dan was aan de linkerzijde het kantoortje van de Heer Bats (oppas van de speeltuin). Later is hier het buurthuis komen staan.


Datum: 03-12-2006
Naam: Piet Snijder img

Ad, ik denk dat wij dezelfde ingang bedoelen. Op de foto ligt deze direct rechtsboven het grijze dak van de voormalige buurthuis zichtbaar rechtsonder op de foto. Of anders gezegd, Komende van rechts (geheel rechtsonder op foto) is er een T-splitsing. Naar links gaat de weg over in de Elburglaan (net niet zichtbaar achter de bomen aan onderzijde foto). Naar rechts gaat deze weg over in de Apeldoornstraat. De speeltuiningang was direct links na deze bocht. Als je de speeltuin binnenging lag het peuterspeelbadje recht voor je (net achter grijze dak op foto dus). Voor zover ik mij herinner ging de speeltuin niet verder naar links op de foto als het stuk dat in het verlengde van de Zutphenstraat ligt. Het linker vierkante veld grenzend aan de voormalige ETOS kolenloods, middenonder op de foto, behoorde wel tot de speeltuin maar is in mijn herinnering grasveld waarop geen speeltoestellen stonden.


Datum: 03-12-2006
Naam: Àd Vermeulen img

Piet het linker vierkante grasveld was het voetbalveld.


Datum: 06-01-2008
Naam: Alie Broer img

Mijn grootouders van vaderskant woonden in de Lochemstraat, het derde huis vanaf de Apeldoornstraat en dat was precies tegenover de speeltuin. Naast de Philipsschool had je toen het korfbalterrein van Deto. Deze korfbalvereniging is opgericht door drie families, waaronder mijn familie Broer.


Datum: 31-05-2008
Naam: Rikie van Hirsel img

Alie, was jouw opa ook niet een tijdje oppas in de speeltuin? En twee familieleden van jou hebben samen met mijn oom Deto opgericht in 1932, inderdaad in de Apeldoornstraat, nr. 29.


Datum: 08-06-2008
Naam: Gerard van de Schoot img

Niet te vergeten, toen de kolenopslagplaats van de Etos weg is gegaan heeft Philips die locatie aan de Koenraadlaan overgenomen en daar de Philips palletpool gehuisvest. Na dat Philips de palletpool verkocht heeft aan I.P.P. Logipal B.V. is de opslag van pallets en aanverwanten artikelen nog steeds op die zelfde plaats gehuisvest.


Datum: 08-06-2008
Naam: Johan Vervest img

Op het speeltuinterrein van Speeltuin Eindhoven West zijn geen fabrieken gebouwd.
Het ligt er momenteel in afwachting van de herinrichting van het Drents Dorp gelegen tussen Halvemaanstraat en Elburglaan.


Datum: 21-09-2009
Naam: Ed van de Ven img

En van de wijk onder de Halvemaanstraat zijn alleen de huizen van de Groenlostraat en de Ruurlostraat blijven staan. In een soort T vorm dus. De rest is allemaal verdwenen.


Datum: 06-06-2010
Naam: Jan de Wijse img

Reactie voor Alie Broer. Wij hebben altijd naast opa Broer gewoond op nr 63. Hij zamelde oud papier in volgens mij voor Deto. Ik zie niemand vertellen over de prachtige speeltuin, die aan de overkant lag en ook niet over de Dahliatuin aan de Elburglaan. Maar ja, dan praat ik ook over heel lang geleden!