Fotonr.: 28960
Bijdrager Ton Brouwer
Jaar: 1975
Locatie 1.:Strijp |611 Eliasterrein, Vonderkwartier |Lodewijk Napoleonplein
Onderwerp.: Overheidsdiensten |Gemeentewerken

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Lodewijk Napoleonplein - Hagenkampweg

Beschrijving In het uitbreidingsplan Hagenkamp van 1957 was op de plaats van de voormalige spoorbaan een weg voorzien als structurele verbinding tusen de Karel de Grotelaan en de Willemstraat.

Acties van buurtbewoners leidden er in 1975 toe dat de president van de rechtbank in een kort geding de opdracht gaf de inmiddels gestarte werkzaamheden stil te leggen.

Uit het jaarverslag van de Technische Diensten Gemeente Eindhoven 1975.
Geplaatst op 11-08-2011

Reacties

Datum: 27-01-2015
Naam: Fons de Wit img

Ik herinner me nog een vergadering van die buurtbewoners bij ons thuis. Ons moeder was radicaal tegen het plan, vanwege de drukte die zou ontstaan en de hele groenstrook van het Belze lijntje zou verdwijnen. En dat laatste gaf de doorslag voor een venijnig verzet!


Datum: 28-11-2016
Naam: Paul van der Cingel img

De opheffing van het Bels Lijntje was een stomme fout, een vrije spoorbaan naar Waalre en Valkenswaard. Maar de autolobby heeft dat voor elkaar gekregen. Doodzonde van al die goede en korte verbindingen met omliggende plaatsen die er kort na de oorlog nog overal waren. En nu mekkeren over files.


Datum: 04-07-2023
Naam: Leo van Hout img

Ik heb in 2018 een uitgebreid artikel geschreven over de verijdelde poging van de gemeente om een doorgaande weg door het Vonderkwartier aan te leggen. Zie daarvoor  www.vonderkwartier.nl/category/over-de-wijk/verhalen-uit-de-wijk/
De situatie zoals op de foto heeft bestaan van 1975 (stopzetten van de werkzaamheden) tot 1990, toen de gemeente begon met de huidige inrichting van straten.