Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 28739
Bijdrager Kees van der Hoeven
Jaar: 1941
Locatie 1.: Woensel Onderwerp.: Plattegronden / Topografie |Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Fellenoord en de bebouwing nu

Beschrijving Bij foto 15241 vraagt Peter Ernest zich af waar de archeoloog zou moeten graven om de Pruimenstraat van vroeger tegen te komen. Nu de gemeente een aantal historische kaarten over de huidige bebouwing heeft gelegd, is het eenvoudig dit in beeld te brengen.



Op de kaart ligt (zwart) de gereconstrueerde bebouwing anno 1941 over (rood) het huidige kaartbeeld. We zien van links naar rechts 5 straten in richting noord lopen: Lijmbeekstraat, Boschdijk, Hemelrijken, Kruisstraat en Broekseweg. Rechtsonder loopt de Nieuwe Bogert tot halverwege.

De Pruimenstraat ligt tussen de Broekseweg en Nieuwe Bogert. Dat loopt dus vanaf waar nu de noordwest-hoek van de de kruising Montgomery/ Fellenoord is tot waar nu het kantoortje van de buschauffeurs op Neckerspoel ligt.
Geplaatst op 19-07-2011
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 20-07-2011
Naam: Eric Kemperman img

Hr v/d Hoeven, zijn er meer van dit soort kaarten'overleggingen' beschikbaar? Het zou leuk zijn als de situatie mbt de rondweg (Pastoriestraat), Broekseweg en het centrum in deze vorm getoond kan worden. Uw bijdrage sluit overigens leuk aan bij foto 23686