Fotonr.: 28046
Bijdrager K.J. Rensen
Locatie 1.:Woensel |424 Mensfort |Dr Berlagelaan
Locatie 2.: Woensel |424 Mensfort |Tonnaerstraat
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Banken |Boerenleenbank / Rabobank

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Boerenleenbank

Beschrijving Filiaal van de Boerenleenbank op de hoek Dr. Berlagelaan / Tonnaerstraat.
Geplaatst op 26-04-2011
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 27-04-2011
Naam: Ties van den Berge img

Na de fusie van Raiffeisenbank en Boerenleenbank in 1972 krijgt dit pand de naam RABObank Eindhoven-Noord. Nadien wordt het pand betrokken door accountantskantoor Joanknecht en van Zelst (inmiddels verhuisd naar de Hurk) en daarna wordt het pand gebruikt door Fontys Hogescholen. Met name de afdeling EVC, erkenning van eerder verkregen competenties, heeft daar zijn zetel. Deze opname dateert dus, denk ik, van voor 1972.


Datum: 07-03-2016
Naam: Hans Schoonen img

Dit is geen filiaal, maar het hoofdkantoor van de Rabobank Eindhoven noord, hiervoor was de bank gevestigd aan het eind van de Frankrijkstraat, naast de Pauluskerk.
Alle Rabobanken waren gezien hun coöperatieve structuur zelfstandig. Ze hadden twee centrales, te weten in Eindhoven en Utrecht. Begin dit jaar zijn alle Rabobanken hun bankvergunning en daarmee hun zelfstandigheid kwijtgeraakt. Een zwarte dag voor het coöperatief bankwezen in Nederland. Goed te zien is dat de bovenste twee etages leeg staan. Op de derde etage heeft nog een tijdje Kraft Nederland gezeten. Naderhand werden alle etages door de bank gebruikt, tweede etage administratie en derde etage postkamer. Ik heb hier nog enkele jaren vakantiewerk gedaan.