Fotonr.: 27796
Bijdrager Gerard van de Vorle
Jaar: 2011
Locatie 1.:Woensel |412 Hemelrijken |Nieuwe Fellenoord
Onderwerp.: Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten |Kunstobjecten |Overige Kunstobjecten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Sculptuur Plèt au Ciel

Beschrijving Bij de opening van het wijkcentrum Woensel - Zuid aan de Nieuwe Fellenoord in 1981 werd het Sculptuur aangeboden door Karel Mommers, beeldhouwer en theoloog, die woonachtig is in de De Vriesstraat en zijn Atelier aan de Nieuwe-Fellenoord heeft.

Geplaatst op 27-03-2011

Reacties

Datum: 28-03-2011
Naam: Antoon de Lepper img

Ik heb zo'n roestbruin vermoeden, dat deze foto deze maand is gemaakt en niet in 1981. Ben net even wezen kijken, zelfs het onkruid is niet gegroeid in 30 jaar.
=== Goed gezien Anton, de foto is hedendaags, het kunstwerk is geplaatst in 1981. We hebben de datum en tekst in overleg met de inzender aangepast. (Red.) ===


Datum: 29-03-2011
Naam: Wil van Hout img

Is dat vrij vertaald; op naar de hemel? Er zou natuurlijk enige uitleg bij moeten zijn. De hemel is ook abstract. Iedereen wil er zijn of komen, maar niemand wil er naar toe.


Datum: 30-03-2011
Naam: Wil van Hout img

Ik vind, dat een kunstwerk altijd op een soortement sokkel moet staan. Als het tegen de grond staat wordt afbreuk gedaan aan het werk. Het gras groeit immers al bij 7 graden celcius. En men maait pas als het gras hoog staat. En wat te denken van Honden die hun baasje uit laten!


Datum: 30-03-2011
Naam: Ben Brekelmans img

"Plût au ciel", meestal gevolgd door het woord "que" kom je in Franstalige teksten nogal eens tegen in de betekenis van "de hemel verhoede dat...". Een grammaticale vorm dus, in dit voorbeeld.