Fotonr.: 27489
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 2011
Locatie 1.:Woensel |426 Vredeoord |Grote Beek
Onderwerp.: Gezondheidszorg |Ziekenhuizen |Rijks Psychiatrische Inrichting / Grote Beek
Onderwerp 2: Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten |Monumenten |Oorlogsmonumenten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Joseph Alexis Kerfflaan

Beschrijving Joseph Alexis Kerff was de eerste mannelijke patiënt die werd ingeschreven bij de opening van Rijks Krankzinnigen Gesticht in 1918. Een half jaar na zijn opname stierf hij aan de gevolgen van zijn ziekte. Hij is de enige overleden patiënt waarvan men niet weet waar hij ergens op het terrein ligt begraven. Naar hem is dit laantje genoemd dat leidt naar de begraafplaats.

Op de grond zijn 24 struikelstenen geplaatst ter nagedachtenis aan de 24 Joodse patiënten die in 1944 door de bezetter uit Het RKG werden weggevoerd.

Het bruggetje op deze foto heet de "Jolanda Soethoutbrug", genoemd naar een groot pleitbezorger van de cliëntenemancipatie binnen GGzE. Zij heeft de aanzet gegeven tot de rehabilitatie van de begraafplaats.
Geplaatst op 06-03-2011

Reacties

Datum: 07-03-2011
Naam: Ad Pluijm img

Kijk, hier geniet ik nou van. Een mooie foto (worden er meer geplaatst) met een omschrijving. Die omschrijving maakt het plaatje compleet. Kei goed Peter, ga zo door.


Datum: 29-09-2023
Naam: Ed vd Wildenberg img

Mooie foto en inderdaad heel leuk dat er een stukje tekst bij staat dat het geheel compleet maakt. Kleine wetenswaardigheid: mijn vader, Willie v.d. Wildenberg heeft samen met een aantal mensen een boek geschreven over de RPI/Grote Beek, titel "De komst van Joseph Alexis K.".