Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 25251
Bijdrager Wil van Hout
Onderwerp.: Personen |Overige Personen |Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

feestje met familieleden.

Beschrijving In tegenstelling met heden ten dagen, kwam er niet dagelijks een biertje op tafel. Dat was voorbehouden aan de zondag. Uitgebreid werd de tafel voorzien van drankjes, als er een feestje gevierd moest worden. Zo als hier ergens in Stratum, waar de communiekant in de belangstelling staat. Zie ook de lampenkap en houder voor tijdschriften die de meeste huizen sierden.



<< heb je nog namen Wil? (red.) >>

Geplaatst op 05-09-2010
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 05-09-2010
Naam: Lies Bloksma img

Ja, zo werden de feestjes toen gevierd. Bij ons thuis speelden mijn vader en broer en zus accordeon en als er een feest was hadden wij ons eigen orkest met accordeons, deksel van pannen, lepels om te klepperen en ijzeren bussen gevuld met rijst, plus de buren werden ingeschakeld om mee te koken. Ja, toen waren het nog eens feestjes.


Datum: 05-09-2010
Naam: Wi van Hout img

Boven van links naar rechts, De communiekant, Cees van Thoor Jr, Cor Hage, Ria Hage van Thoor, ?, accordeonspeler?, Cees van Thoor Sr. met op de schouders Harold van Thoor, Deze woonde vroeger in het café op de hoek van de Molenstraat / Boschdijk, langs de Antoniuskerk. 2e R, Lucién van Hout, Annie van Hout- Mandigers, Jopie van Hout van der Heijden, Wil van Hout, Toos van Thoor van Hout, Addie van Thoor, Tosca van Thoor, Huub van Zweden, de koetsier van Oosterbosch op de Leenderweg. Het hoofd voor de accordeonist is van de nestor van de familie, Piet van Hout. En het hoofd boven Huub is van Henk van Thoor de enige broer van Cees Sr. Op de voorgrond links, de twee Hennie's van de Familie van Thoor. De foto zou op een later tijdstip in de avond niet meer gemaakt kunnen worden, daar de familie nogal groot was. 11 familieleden heb ik, met enige trots, 's nachts met mijn eerste auto, een Austin A 50, naar huis gebracht.


Datum: 08-10-2010
Naam: Harold van Thoor img

De eerste communie van mijn broer Cees van Thoor. Dat zal rond 1953 geweest moeten zijn. Ik zit hier bij mijn vader op de schouders! Hierbij nog de groeten aan mijn oom Wil van Hout die naast mijn moeder op de foto (zit) staat.
Harold uit Eijsden . . . . . .


Datum: 10-10-2010
Naam: Harold van Thoor img

Eind 50er en begin 60er jaren hield mijn moeder samen met enkele vrouwen een vrouwenkransje (om beurten), zij kwamen elke week op donderdagmiddag bijeen!
Vaak liep dat uit . . .en dan was ik al thuis van school. Op deze foto herken ik Annie van Ekkendonk. Deze Annie staat links van de houder van de tijdschriften.


Datum: 10-11-2014
Naam: Frank van der Krieken img

Harold bij mij naast woonde vroeger Henk van Thoor, op het Kerstroosplein. Misschien familie?