Fotonr.: 25115
Bijdrager Cor Platenburg
Jaar: 2004
Locatie 1.:Woensel |516 Vlokhoven |Vlokhovenseweg
Onderwerp.: Religie |Katholieke Kerken |Woensel, Onze Lieve Vrouwe van Lourdes

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Vlokhovense Kerk

Beschrijving Deze keer eens een foto van de achterkant van deze kerk. Half februari met nog een lichte ochtenmist is deze foto genomen vanaf het punt waar vroeger ongeveer de groentetuin van Pastoor Odemaere begon. Mijn opa heeft jarenlang deze groentetuin maar ook de rest van de tuin met parkachtige aanleg bijgehouden.

Met dank aan Job van Nes en www.reliwiki.nl
Geplaatst op 21-08-2010
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 22-08-2010
Naam: Wim Roxs img

Een mooi sfeervol plaatje van de Vlokhovense kerk, vanuit een ongewone hoek. In mijn herinnering was de achterzijde van de kerk met fraai aangelegde tuin sprookjeachtig. Daar wandelde je dan wel eens door tijdens een processie, welke deels door de tuin voerde. De serre van de pastorie met glazen ruitjes en de vijver zijn me bij gebleven.


Datum: 29-11-2012
Naam: Henny van der Aalst img

Het is nu 29 November 2012, ik zie werkzaamheden door een grote mobiele netwerkprovider, mijn bevindingen: Helaas zullen er binnenkort antennes te zien zijn, die geplaatst worden op de toren. Wie hieraan 'schuldig' is, de gemeente Eindhoven! Wat een miskleun en wát een ontsierend gezicht zal dit zijn voor allen die deze kerk zo goed in de herinnering hebben gehad en nog hebben. Helaas moet deze kerk er ook aan 'geloven' de mobiele providers geven helemaal niéts om historische waarde, net zoals degenen, die hiermede ingestemd hebben, ik vind het ronduit schandelijk. In 2013 zal deze toren 'ontsierd'  zijn door antennes. Geniet nog maar van de foto's, ze kúnnen in de toekomst niet meer worden gemaakt zónder ontsierende gsm/mobiele netwerk antennes.