Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Sacramentsprocessie (2)

Beschrijving Sacramentsprocessie in de Gestelsestraat.
Geplaatst op 15-05-2010
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 15-05-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Een paar jaar na WOII zien we hier een opengevallen plek door een bombardement. Nu vindt je hier de Jan van Boendalelaan en links nieuwbouw van de begin zestiger jaren. Links boven het grote pand van De Wit aan de Ledeganckstraat, hoek Rivierstraat.


Datum: 17-05-2010
Naam: Hennie de Groot img

Volgens mij loopt hier vooraan meester Dijkstra. (Bijgenaamd; d'n Bult.)


Datum: 17-05-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Het is goed dat je dat opmerkt Hennie, want ik dacht hetzelfde. Zijn koorknapen zullen hier dan ook wel tussen lopen.


Datum: 17-05-2010
Naam: Hennie de Groot img

Sterker nog Giovanni, ik denk dat het 't jongenskoor van de H.Hartkerk was.


Datum: 18-05-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Wij hadden in het gezin de keuze: of je werd misdienaar, of je ging bij het koor. Daar een jurk mij niet paste, was de keus niet moeilijk. Zodoende dat ik onder de bezielende leiding van 'D'n Dijk',  zoals wij hem noemden, bij het koor ging. Overgens was Dijkstra met zijn mannenkoor een 'beroemdheid'.


Datum: 17-07-2010
Naam: Sjaak Teeuwen img

Op dit beeld is ook de schuur te zien, waar de rookkamer was ondergebracht van slagerij Lelieveld ! Daarna Groente en Fruit Acquoy ! Mooie herinnering !


Datum: 19-10-2012
Naam: Wim Coolen img

Nor Dijkstra was een geweldige dirigent, maar de organist Richard Kroes mag niet onbenoemd blijven. Op het einde van de voormiddag (na 12 uur) was regelmatig een half uur koorrepetitie in de klas van meester Dijkstra. We zongen als jongenskoor altijd twee en soms met een derde stem de mis. Met het mannenkoor, 4 stemmig, was het dan 7 stemmig. Daarom kwam Richard Kroes dikwijls tussen de middag helpen en "nam een stem" voor zijn rekening. Een keer, na een succesvolle misviering over de radio, werd Nor Dijkstra door pastoor Gruyters gevraagd op de pastorie te komen voor een radio interview. Nor zat met een sigaar in een spreekkamer te wachten. Nor viel in slaap en toen de pastoorsmeid Nor kwam halen had de sigaar een flinke brandplek in zijn jas gebrand.