Fotonr.: 24186
Bijdrager Ties van den Berge
Jaar: 1970
Locatie 1.:Tongelre |321 Doornakkers-West |St Josephlaan
Onderwerp.: Religie |Katholieke Kerken |Tongelre, St Joseph
Onderwerp 2: Muziek & Zang |Harmonie / Tamboercorps / Fanfare |Harmonie, De Eendracht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Koperen jubilea

Beschrijving Parochie St. Joseph Tongelre. De koperen jubilarissen, de kapelaans Wim van Oirschot en Jo van Kessel, staan gereed om de aubade van Harmonie De Eendracht in ontvangst te nemen. De tamboersectie is paraat.
Geplaatst op 13-05-2010

Reacties

Datum: 05-12-2011
Naam: A.van Overbruggen img

Kapelaan Van Oirschot is later ook nog als kapelaan/pastoor verbonden geweest aan de Rozenkranskerk aan de Molijnstraat. Ook is hij nog geestelijk adviseur (en voorzitter?) geweest bij de voetbalclub RKVV Tongelre.


Datum: 06-12-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Dat dacht ik niet Antoon, want de heer Van Oirschot trouwde toen hij nog kapelaan was in de St. Josephparochie en is toen uit het ambt gestapt.
Wel was er een kapelaan Van Loosdrecht, die nog in de Rozenkransparochie pastoor is geweest later. Misschien bedoel je die?


Datum: 09-12-2011
Naam: A.van Overbruggen img

Je hebt gelijk Marijke. Hij is wel adviseur en voorzitter geweest bij de voetbalclub en is na zijn uittreden naar Maarheeze verhuisd. Over het uittreden van een geestelijke kan ik me nog herinneren dat mijn moeder speciaal naar de mis in de Rozenkranskerk ging (wij woonden in de Hofstraat en hoorden bij de Sint Martinusparochie) omdat daar bisschop Bekkers zou komen preken. Bisschop Bekkers vertelde, huilend, dat geestelijke de eerste was in zijn bisdom die uit het ambt trad.


Datum: 09-12-2011
Naam: Ties van den Berge img

In 1969 traden twee priesters van de Rozenkranskerk uit het ambt, namelijk (bouw)pastoor Verweij en kapelaan Pulles. Inderdaad is bisschop Bekkers toen naar de Rozenkranskerk gekomen om de parochianen zelf in te lichten. De heer Van Loosdrecht werd daarna pastoor en is nooit uit het ambt getreden.


Datum: 30-12-2012
Naam: Peter Heesakkers img

Ties, er klopt iets niet met het door jou vermelde jaartal. Het moet veel eerder zijn geweest, want bisschop Bekkers stierf in 1966 in het Elizabethziekenhuis in Tilburg aan een hersentumor. Dit was in de maand mei. Ik weet dit zo goed vanwege de directe tv-reportage en omdat dat ik 's zondags, een dag na zijn begrafenis, in St.Oedenrode enorm veel fileverkeer trof in de omgeving van het dorp, op mijn weg per fiets vanuit Schijndel. Mogelijk was het uittreden van de heren Verweij en Pulles in '65? Ik woonde destijds niet ver van de Rozenkranskerk, terwijl ik bij de St. Joseph-parochie hoorde. Ik ging toen toch vaak naar de Rozenkrans en kan me de mededeling van bisschop Bekkers nog goed heugen. Ik was er dus bij.


Datum: 27-06-2017
Naam: Peter Jan Leeman img

Bisschop Bekkers hield op 6 februari 1966 in alle missen een preek, waarbij hij tevens, zwaar geëmotioneerd, het vertrek van de pastoor en zijn kapelaan aankondigde.
De pastoor werd mijn tweede vader -). Dit was destijds "wereldnieuws". Eerder vertrokken geestelijken met stille trom.