Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 24126
Bijdrager Adriaan Verdonk
Jaar: 1976
Locatie 1.: Woensel |533 Blixembosch-West

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Vaarwel Sonse Hoeve

Beschrijving Deze titel gaf Adriaan Verdonk aan deze unieke foto waarop te zien is waar de huidige grens tussen Son en Eindhoven loopt. Ten tijde van deze foto werd hier de A58 aangelegd. De boerderijen aan de linkerkant liggen op Sons grondgebied. Die met kopgevel en wit wolfseind is de boerderij van Tinus Vermeulen (Hoeve 9), links tussen de bomen de boerderij van Brans-v. Grootel (Hoeve 12) en rechts de boerderij van Piet Egelmeers (Hoeve 8). Op Eindhovens grondgebied zien we Hoeve 13 waar achtereenvolgens Driek Hazenberg, Peeters en Merks hebben gewoond. De boerderijen Hoeve 10 (Brans-de Goeij) en 11 (Meulenbroeks) zijn hier al afgebroken.

De foto is genomen op 10-04-1976

©Adriaan Verdonk

Geplaatst op 08-05-2010

Reacties

Datum: 14-03-2013
Naam: Peter Geven img

Wat een prachtige foto is dit.
De boerderij op Hoeve 11 is in 1954 door de fam. Meulenbroeks aan mijn ouders Jan Geven en Nellie Swinkels verkocht. Van de opbrengst van de boerderij hebben de kinderen Meulenbroeks destijds naast elkaar vier nieuwe huizen gebouwd in de Anton van de Venstraat in Son. Men noemde het daarom destijds gekscherend de Meulenbroeksstraat. Wij hebben op deze boerderij gewoond tot 1965, moesten toen weg omdat alles hier gesloopt zou gaan worden. Alle zeven kinderen van Jan en Nel Geven zijn nog hier geboren.


Datum: 17-12-2016
Naam: Mathi Prygoda img

Close up foto's van Hoeven 9 zijn te vinden bij "Thuis in Brabant" / Heemkundekring Son en Breugel. De boerderij is in 1977 gesloopt. Het wit op het dak zijn golfplaten waarmee het dak provisorisch werd gerepareerd. In Son schrijven ze Hoeven met een n op het einde.