Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 22843
Bijdrager Thieu Geven
Locatie 1.: Tongelre Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Luchtfoto Tongelre (5)

Beschrijving .
Geplaatst op 30-12-2009

Reacties

Datum: 20-03-2010
Naam: A. van Overbruggen img

De flats op de foto liggen aan de Urkhovenseweg. Tegenover de flats ligt het bedrijventerrein. Daarboven ligt de spoorlijn Eindhoven-Venlo. Boven het bedrijventerrein ziet men ook de woningen aan o.a. het Pijlstaartpad, Avondroodstraat, Monarchstraat, Zwaluwstaartweg en Hagheheldlaan. Links van de flats, met zijn vele lichtkoepels, ligt het Karregat met links daarvan een van de twee hoge flats aan de Broekakkerseweg. De woningen centraal op de foto liggen in de wijk Geestenberg ('t Heike, Buijaard etc.). Rechts op de foto ligt de centrale van de P.N.E.M. aan de Daalakkersweg. Linksonder ziet men het tuinbedrijf van Jos Soontiëns aan de Urkhovenseweg.


Datum: 21-03-2010
Naam: Tini van Rooij img

Het grootste complex op deze foto verdient ook wat aandacht; het Nolte complex. Het begon in 1969 met de Elektromechanische Fabriek die als eerste verhuisde vanaf de Tongelresestraat 209. De installatiebedrijven en het hoofdkantoor volgden in 1970. In 1991 werd het bedrijf overgenomen door Stork die het opsplitste en verkocht aan o.a. Heijmans, VDL, Neways en Strukton. Momenteel is het complex grotendeels verlaten. Alleen Strukton Worksphere is er nog gehuisvest maar die zijn bezig nieuw te bouwen op Ekkersrijt in Son. Ik heb me laten vertellen dat alles gesloopt gaat worden en dat er op het terrein woningbouw gaat komen.


Datum: 21-03-2010
Naam: Wil van Hout img

Kunnen de bewoners in de toekomst weer klagen over spooroverlast en moet de gemeente (lees de inwoners van Eindhoven) weer in de buidel voor een duur scherm.


Datum: 21-03-2010
Naam: Frans van Beers img

Of misschien, Wil, zou het al helpen als het zware vrachtvervoer en de gif- en gasbommen voortaan over de Betuwelijn gaan, want daar is dat ding voor aangelegd!


Datum: 21-03-2010
Naam: Tini van Rooij img

Ik heb geen redenen om aan te nemen dat mensen aan deze kant van de spoorlijn meer last zouden hebben dan de mensen aan de andere kant, die zo te zien geen scherm nodig hebben. Je schijnt gemakkelijker te wennen aan treinen dan aan auto's, ik hoor dat de bewoners daar eerder last hebben van de Helmondweg dan van het spoor.


Datum: 21-03-2010
Naam: Wil van Hout img

Dat kan ik beamen Tini. 5 Jaar lang heb ik langs het spoor gewoond en alleen als er iemand onder de trein lag, werden we ons bewust van de aanwezigheid van het spoor, doordat het belgerinkel langer dan normaal aanhield. Mensen die mij een bezoek brachten waren na 10 minuten gewend en dachten dat er geen treinen meer voorbij kwamen. De mens is namelijk in staat, zich er voor dergelijke geluiden af te sluiten.