Fotonr.: 22769
Bijdrager Cor Platenburg
Jaar: 2009
Locatie 1.:Woensel |516 Vlokhoven |Vlokhovenseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Veteranen van Vlokhoven

Beschrijving Vroeger Woenselsestraat 41d, nu Vlokhovenseweg 87 Dit huis bestond toen uit een beneden- en bovenhuis (misschien is dat nog wel zo). In het bovenhuis ben ik in 1946 geboren. Beneden woonde toen de familie Walraven. Hun zoon Toon werd later de drijvende kracht 'n tambourmaïtre van Die Tambourijnen van die stadt Eindhoven.
Geplaatst op 25-12-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 13-09-2011
Naam: Peter van den Brand img

Cor, klopt het dat de broers Bakers (Peter en ?), ook op de Vlokhovenseweg woonden? Zij waren neven van mijn moeder.


Datum: 13-09-2011
Naam: Cor Platenburg img

Klopt Peter. Om precies te zijn woonden Hendrik en Nico destijds op Woenselsestraat nr.14 (tegenwoordig Vlokhovenseweg).


Datum: 14-09-2011
Naam: Peter van den Brand img

Cor, dank voor je antwoord. De broers Bakers waren ook tamboers bij Die Tambourijnen. Ik dacht altijd dat een van hen Peter heette. Ik ben nog weleens bij de Fam.Bakers thuis geweest. Ik wist niet dat de ouders van Toon Walraven daar ook woonde. Ik weet nog wel dat Toon een flat had aan de rotonde van de Boschdijk/rondweg. Wij hebben daar met Die Tambourijnen nog een serenade gebracht op een zaterdagmiddag vanwege zijn huwelijk met Nel. Jo van Doren was toen de tambourmaître. Voorheen woonden Toon en Nel aan de Joh.van der Waalsweg. Volgens mij is later in die flat Luc Dirks (ook Tambourijn) gaan wonen met Inge.