Fotonr.: 22518
Bijdrager Peter Vermeulen
Locatie 1.:Strijp |623 Lievendaal |Noord-Brabantlaan
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |ETOS |ETOS Kruidenier / Supermarkt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Winkelcentrum Noord-Brabantlaan

Beschrijving Veel ETOS, maar geheel links zie ik nog een automatiek.
Geplaatst op 06-12-2009

Reacties

Datum: 06-12-2009
Naam: Mark van de Laar img

Mooie foto, zo te zien uit de jaren 60. Destijds ging ik regelmatig op zaterdag met mijn vader de weekboodschappen bij deze Etos doen. Samen op de fiets en volbepakt weer terug. Melk, brood en groente waren niet nodig want dat werd iedere dag aan de deur gevent. Kan me vaag herinneren dat mijn vader eens het enorme bedrag van 34 gulden moest betalen.


Datum: 07-12-2009
Naam: Ad van den Heuvel img

Dit moet inderdaad in de jaren 60 zijn (wij woonden toendertijd in de Vigliuslaan 2,na het centrum rechts).Want het grote ETOS neonreclamebord op het dak van het centrum, heb ik samen met Arie Bons van het snoepwinkeltje in de vd Muydenstraat (vanaf foto gezien rechts voor het centrum),met een katapult het zwijgen op gelegd, altans wat de verlichting betreft. Ook diverse ramen van de tegenover gelegen Jan Ligthartschool hadden veel te lijden van onze "wapens". Uiteindelijk zijn we weer nette burgers geworden en hebben onze kinderen netjes opgevoed.


Datum: 21-07-2010
Naam: Joop Mengde img

De Etos supermarkt was begin 60-er jaren hypermodern. Huisvrouwen konden aan de koffiebar elkaar ontmoeten en een koffieke drinken met de knappe chef. Ik heb nog jaren naast mijn school en in de vakanties een bijbaantje gahad bij de Etos. Later sleutelden wij 's-avonds bij het licht en onder het dak van de etalage aan onze Royal Nords en later aan onze 2CV's.


Datum: 02-11-2011
Naam: Jansje de Vlas-Hofer img

Wat heb ik vaak een bakkie koffie gedronken aan de koffiebar, mevr van de Aa stond volgens mij achter de bar. Zij woonde jarenlang in de Ant. Moddermanstr. waar ikzelf ook woonde en mijn moeder vriendin met haar was. Mevr van der Aa is nooit getrouwd geweest, maar leefde met haar broer.


Datum: 18-01-2014
Naam: Jaap Koster img

Op de locatie waar hier de ETOS supermarkt staat was vroeger een braak liggend stuk grond, wij noemden het toen het kleine weitje, want de grote wei was waar de Jan Lichthartschool stond. Het " klein weitje " lag als het ware in een kuil, en in de winter als er sneeuw lag gingen we met de slee van de helling af. Leuke tijd gehad.


Datum: 18-01-2014
Naam: Joop Mengde img

En er stond een knots van een eikenboom die voor de bouw van de Etos gekapt is. De andere grote eik vóór de Etos heeft men gelukkig laten staan. Jaap, woonden jullie achter de familie Vink?


Datum: 18-01-2014
Naam: Jaap Koster img

Wij woonden in het Simonspad 6 en zijn daar in 1948 komen wonen. Dat waren de huizen die voor het Philips personeel waren gebouwd. Wat betreft die eikenboom kan ik me nog goed herinneren, dat was inderdaad een flinke joekel.