Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 22308
Bijdrager DAF-museum
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |DAF |Overig DAF
Onderwerp 2: Bedrijven / Industrie |Sinterklaas

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Sinterklaastijd bij DAF (4)

Beschrijving Sinterklaas werd bij DAF altijd groots gevierd. In die tijd kreeg iedereen een "Sinterklaaspakket" mee naar huis.
Geplaatst op 23-11-2009

Reacties

Datum: 23-11-2009
Naam: Wil van Hout img

Ik weet nog dat mijn eerste cadeau bij DAF in 1949/50 een ballpoint was. Die heette toen een "Wonderpen!" Ik was in militaire dienst en kreeg het presentje thuis gestuurd. In de oorlog heeft het personeel eens een braadpan gekregen. De stempel waarmede de pan gemaakt was, heeft nog lang in het magazijn gelegen. Ook een paar wollen sokken is ooit verstrekt. Waarschijnlijk heeft die pan later, met een kleine aanpassing, gediend voor de achteras.


Datum: 23-11-2009
Naam: Wibo Pieters img

Ik heb eens in het DAF Museum een lijstje van alle Sinterklaaskadoos overgeschreven. Het eerste was in 1946 een paar sokken en VIF-pudding. In 1957 kregen de vrouwelijke werknemers een ander kado dan de mannelijke. De dames gingen met een ontbijtlaken naar huis, de heren met een kristallen asbak. Alle kadoos tesamen vormen een behoorlijk complete uitset. Het laatste Sintkado was overigens een set tuin-olielampjes in 1989. Daarna ging het effe niet zo goed en was de Goedheiligman uit de gratie. Tegenwoordig is DAF Amerikaans eigendom en is Santa de gulle gever. Ik meen dat dit sedert 1997 is.
De enige twee kadoos die ik niet weet zijn die van 1983 en 1984. Is er iemand die me daaraan helpen kan?


Datum: 27-02-2011
Naam: Martin Swinkels img

Bij de verloting in 1969 van drie auto's onder het personeel, was ik een van de gelukkigen. Ik heb hier nog een foto van. Is daar interesse voor?


Datum: 24-02-2017
Naam: Marion Bertens img

Beste redactie, misschien kan ik hier niet meer op reageren omdat het al bericht van 2011 is, maar ook mijn vader heeft een Daf gewonnen en ik heb daar alleen een krantenknipsel van. Ik zou het heel leuk vinden als ik daar een foto van zou hebben.