Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 21846
Bijdrager Frans Snoek
Jaar: 1969
Locatie 1.: Strijp |623 Lievendaal
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Boerderijen-Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Boerderij op Lievendaal

Beschrijving Deze boerderij stond nabij de volkstuintjes, bomkuil, crossbaan, woonwagenkampje en tunnel onder de rondweg door.
Geplaatst op 17-10-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 21-12-2011
Naam: H.Savenije img

Sorry, maar de aangegeven locatie is m.i. niet correct:
Deze boerderij (van familie Coppelmans) stond niet bij de volkstuintjes onder de tunnel door, maar net vóór de Poot van Metz, aan de Welschapsedijk achter de flats, tegen het Philips Van Lenneppark aan.
Net achter de Poot van Metz stond wel de boerderij van Spanjers en die verhuurde inderdaad een deel van de grond voor volkstuintjes (o.a. aan mijn opa). Tegenover die boerderij is inmiddels de (verplaatste) jachthaven Beatrix gekomen, daarnaast het woonwagenkampje. Hier was eerst het bedoelde fietscrossbaantje, waar zelfs internationale wedstrijden zijn gereden.
Voordat de Poot van Metz er was, liep de weg voor de boerderij (zie foto) nog door achter de boerderij van de familie Spanjers en ging over in de Vensedijk. Een deel van de weg ligt er nog.
Na vertrek van Coppelmans is hierin jeugdwerk (Den Dijk, geloof ik, na de brand op de Westenbergstraat) gevestigd, die in de stallen een complete autowerkplaats kregen, inclusief een uitgebreide spuitcabine etc.
Op het laatst heeft hier nog een kunstenaar gewoond en met de uitbreiding van de N2 is deze boerderij rond 2008 afgebroken. Nu is het een kale vlakte en uitlaatterrein voor honden ....