Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 21759
Bijdrager Frans van Beers
Jaar: 1933
Onderwerp.: Sport |Voetbal |EVV Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Elftal E.V.V. Eindhoven

Beschrijving E.V.V. EINDHOVEN als oud elftal 1936.
Scan van een jubileumkaart van de supportersvereniging van E.V.V. Eindhoven als promotie van het jubileum dat volgens de kaart in 1973 zal plaatsvinden
Geplaatst op 09-10-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 10-10-2009
Naam: J. Geerings img

Voor mij komen er 2 spelers bekend voor. De 3e speler staand van links Toon Dillen en Evert Tebak en Vader van Jo en Evert Tebak. Hij is de forse man rechts. Als ik mij niet vergis is de speler links in het midden Leo Wernaerts. Toon Dillen woonde in de Floralaan Oost en Leo Wernaerts had een kruidenierszaak op de hoek Edelweisstraat en Floralaan. Evert Tebak had een slagerij op de hoek van de Korianderstraat en later het Mimosaplein.


Datum: 11-10-2009
Naam: Ad Pluijm img

De forse man rechts lijkt nou niet bepaald een figuur voor een voetbal team, wel voor een café elftal.


Datum: 12-10-2009
Naam: Wim Nouwen img

Enkele aanvullingen op de foto van EVV Eindhoven
Op de achterste rij staat middenin Jef van Gennip. Hij runde een cafe op de hoek van de Leenderweg/Korianderstraat en was bekend om zijn onstuimige acties en onvoorspelbare doelpunten.
De twee spelers die gebogen staan zijn Harry Snel en Jean Franse. Harry is jarenlang de grensrechter geweest van EVV en had een kruidenierswinkel aan de Aalsterweg en Jean was bestuurslid. Hij woonde in de Biesterweg
De meeste linkse speler op de voorste rij is Wim van Tuyl. Later als trainer aan EVV verbonden.
Verder nog een korrektie: Evert Tebak was de vader van Jo en Frans Tebak.
Mogelijk slagen wij als lezers van deze rubriek erin om ook de ontbrekende namen nog te vinden waarbij Hans Verhoeven als archivaris vanuit zijn zeer gedocumenteerde archief behulpzaam kan zijn.
Overigens de foto is voor mijn geboorte gemaakt.


Datum: 12-10-2009
Naam: J. Geerings img

Hallo Wim Nouwen, het was misschien beter geweest als ik de "en" er niet tussen gezet had maar Evert Tebak, de vader van Jo en Frans Tebak, die ook gespeeld hebben bij E.V.V. Maar ja het is maar hoe je het leest. 
p.s.Ik ben jaren bij Evert en later bij Jo als klant in de winkel geweest en dan kreeg ik ook het kortings recuutje van de poster van E.V.V. die hij voor het raam hing.


Datum: 13-10-2009
Naam: Wim Nouwen img

Beste mijnheer Geerings, In uw commentaar staat toch echt "vader van Jo en Evert Tebak"  Daarom mijn correctie.
Maak er echter geen halszaak van. Sportieve groeten.


Datum: 27-10-2009
Naam: Hans Verhoeven img

Deze foto is gemaakt op 26 maart 1933 bij het afscheid van Toon Dillen als eerste elftalspeler. Eindhoven speelde deze wedstrijd tegen een elftal van de Brabantse Voetbal Bond.
De achterste rij v.l.n.r.: Janus van der Horst (voorzitter), Harrie Vos, Guus van den Boomen (elftalcommissielid), Gijs de Gier, Toon Dillen, Sjef van Gennip, Toon Schampers, Piet Peters, Leo Rutten en secretaris Gerrit Jan Blom.
Middelste rij: Harry Snel, Jean Franssen en Evert Tebak.
Knielend: Wim van Tuijl, Hein Maas en Jan van Oosterhout.


Datum: 24-02-2010
Naam: A. van Overbruggen img

Wim van Tuijl is later ook als trainer succesvol geweest bij voetbalclubs de Spechten(Picus) en de r.k.v.v. Tongelre. En Ad, in 1933 trainden de spelers twee keer in de week. Er was waarschijnlijk geen clubarts aan de vereniging verbonden, die ze een speciaal dieet voorschreef of die ze bepaalde medicijnen(en dan bedoel ik geen drugs) voorschreef of spuitjes tegen de "pijntjes" gaf. Van een trainingshonk met allerlei toestellen hadden ze niet gehoord. Wel werd er na de wedstrijd, dikwijls in goede verstandhouding met de tegenstander in de kantine of in het clubhuis een pilsje gedronken. En dit is een foto van de afscheidswedstrijd van Toon Dillen. Mischien(?) had hij voorheen samen gespeeld met de oudere Evert Tebak en hem uitgenodigd om de afscheidswedstrijd mee te spelen.. Hoe ziet een goed figuur voor een voetbalteam er trouwen uit? Ferenc Puskas, Ronaldo(P.S.V.), Romerio, Diego Maradonna, waren zeker de laatste jaren dat ze speelden/spelen ook te zwaar. Lengte en/of gewicht van een voetbalspeler kan veel uitmaken, maar zegt niet alles over de kwaliteiten van de speler.