Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 20914
Bijdrager W.F. Ullings
Jaar: 1928
Locatie 1.: Strijp |612 Philipsdorp
Onderwerp.: Panorama - Luchtopnames |Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Luchtfoto Philipsdorp

Beschrijving Onder het PSV-sportpark, linksboven de Gender.
Geplaatst op 31-07-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 31-07-2009
Naam: Wim Habraken

Ook dit is een mooi plaatje! Nu moeten we uitkijken met superlatieven, maar nostalgie wint het vaak, hier ook weer. Voor mij is op deze foto iets moeilijker te herkennen wat, wat is. Ik moet richten vanaf de Frederiklaan - Sportpark (PSV), maar dan nog blijft het voor mij onduidelijk. Wat overblijft is de verbazing hoe Eindhoven er nu uitziet in vergelijking met ..... Eerlijk gezegd vraag ik me af of dit wel PSV is aan de Frederiklaan.


Datum: 31-07-2009
Naam: Nico Rombouts img

Hoi Wim,
het was voor mij ook even onduidelijk hoe de ligging is/was, maar als ik links in het midden de steentjeskerk aan de st. Antoniusstraat ontdek, wordt het mij toch enigzins duidelijk. we kijken via de Gagelstraat naar de Strijpsestraat met de Eliasfabrieken.
De Hulstlaan in het midden is nog voorzien van een middenberm met bomen. Ook is het kerkje van de familie Prijt te zien op de hoek met de Henriëttestraat, maar het grote gebouw achter de huizen op de Klimoplaan kan ik niet thuisbrengen, daar is nu een speelplaatsje en gemeenschapshuis (Bellefort) aan de Iepenlaan.


Datum: 31-07-2009
Naam: Ben Brekelmans img

Heeej oud-collega's Wim en Nico, het wordt al een stuk duidelijker als je even onder de foto klikt voor de grote versie. Dan vervolgens even daar op klikken en je kunt 'm scrollend verder vergroten. Het is effe "unne weet".


Datum: 01-08-2009
Naam: Wim Habraken

Nico en Ben bedankt voor jullie toelichting! Inderdaad bij de vergroting zie ik nu pas de spoorlijn met trein. Van daaruit is het richten naar het voetbalveld, dat dan toch wel PSV zal zijn. Niet dat alles meteen duidelijk is, maar allee.


Datum: 01-08-2009
Naam: Huub de Mul img

Het nummer rechtsonder geeft me de zekerheid dat deze luchtfoto is uit een serie opnamen van 1928.<<< jaartal is aangepast (red.) >>>


Datum: 27-07-2014
Naam: Paul vander Cingel img

Er zijn niet veel clubs die meer dan een eeuw op dezellfde plek gespeeld hebben, al is er in die ruim 100 jaar wel wat veranderd, steeds moest er aangepast worden om het publiek ruimte te bieden. Op de foto staat de eerste, houten, tribune, de kleedkamers waren er ook in ondergebracht, maar dat beviel zeker niet want rechts vd tribune werd een nieuw gebouw neergezet met,ik geloof 6 kleedkamers. Niet veel later is er een ovale dijk aangelegd met sta tribunes en een sintelbaan. Het veld rechts is jarenlang het trainingsveld geweest voordat het parkeerterrein werd. De houten tribune werd vervangen door een gemetselde en die werd later nog een keer verbreed. Het parkachtige karakter van het terrein sneuvelde uiteindelijk ook en het hele terrein tussen Frederiklaan, Elisabethlaan, Mathildelaan en de Jonghlaan, 100 jaar geleden een open groen oase, daarvan is nu niets meer terug te vinden..