Fotonr.: 20872
Bijdrager Kees van der Hoeven
Jaar: 1946
Locatie 1.:Stratum |222 Gerardusplein |Roostenlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Roostenlaan - eind van de straat

Beschrijving En dit was het end van de Roostenlaan, althans in 1946. Links ga je de Hyacinthstraat in, rechts is de Pioenroosstraat. Achter de fotograaf hield de bebouwing op. Wat er nu staat is na 1950 gebouwd. In het linker hoekhuis was tot voor kort het Westlands Bloemenhuis gevestigd (nu zag ik de etalage leeg staan).
Geplaatst op 27-07-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 28-07-2009
Naam: Lieke Slegers img

In mijn herinnering zat vroeger in het linker hoekpand een kruidenier met de naam HAKA. Weet iemand hier meer van?


Datum: 28-07-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Waar eens het Westlands Bloemenhuis was, dat pand staat nu al ruim een jaar leeg. Dit werkt verpaupering in de hand van die zo'n mooie straat. I.p.v. kopen is het pand nu ook te huur voor het lieve sommetje van 1000 euro per maand (in guldens 2.200 gulden). Moet je wel een heel goed lopend bedrijfje in vestigen wil je nog winst behalen.


Datum: 28-07-2009
Naam: Kees van der Hoeven img

Op de Hyacinthstraat 2, het winkelpand links, zat in 1946 op de hoek "De Goede Verwachting", zo is op de ansicht te lezen. Wat ze verkochten weet ik niet. Westlands Bloemenhuis zat er zeker al vanaf 1975. In 1934 zat op het adres G Sondervan, een ex-glasblazer die winkelier was geworden. Waarin hij winkelde, weet ik niet.


Datum: 29-07-2009
Naam: Lieke Slegers img

De tijd van de HAKA was jaren vijftig. Wie de uitbaters waren weet ik niet.


Datum: 29-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Haka was een verbruikscoöperatie, zoals Coöp en Etos en bestond al in de jaren dertig.Net als die kleine winkelier toen is ook de Haka (afkorting van Handelskamer) later geliquideerd. Met de opkomst van de supermarkten in de jaren vijftig en zestig verloren de coöperaties enorm aan terrein. Er is uiteindelijk nog een bescheiden Coöp winkelketen overgebleven. Wie nog Haka producten in de oorspronkelijke verpakking wil bekijken moet naar het Nationaal Coöperatie Museum in Schiedam. Bron: Instituut Beeld en Geluid


Datum: 30-07-2009
Naam: Wibo Pieters img

Voor het Westlands Bloemenhuis zie foto 17700


Datum: 01-12-2010
Naam: Mieke Ardon - Cornuit img

Ik vind dit gaaf. Puur nostalgie. Ik heb in de Pioenroosstraat gewoond, een hele mooie tijd ja. De winkel van de Haka weet ik nog. De Gruyter en de paardenslager, de schoenenwinkel en ga maar door. Ik vind dit geweldig en kijk mijn ogen uit.  Goed voor elkaar, complimenten!


Datum: 07-01-2011
Naam: Bennie Pennings img

De HAKA ja, daar kon je losse sigaretten kopen, heb ik vaak gedaan voor mijn moeder (geen geld voor een heel pakje). Ik woonde toen in de Stekelroosstraat en speelde veel met jongens uit de Pioenroosstraat zoals van der Bijl, Denis,van de Eijnde, van Rooi, van Tuil, Rewald,enz. enz. Tegenover het pand van de HAKA zat later Theo Grevenbroek de groenteboer. Ja, dat was nog eens een mooie tijd met Katrien, Beks, Lagarde, Wessels, Ju, van Dijk, Zwaans. Waar zijn ze gebleven.