Fotonr.: 20730
Bijdrager Frits van Geffen
Jaar: 1980
Locatie 1.:Strijp |633 Grasrijk |Sliffertsestraat
Onderwerp.: Vliegvelden |Welschap / Eindhoven Airport |Vliegtuigen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Vliegbasis Eindhoven (1)

Beschrijving Toen we er toch waren, een foto van een oud toestel. Wat voor een?
Geplaatst op 18-07-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 18-07-2009
Naam: P Hertogs img

Dit is een Thunderjet F84G.


Datum: 19-02-2010
Naam: Wil.Scheijen img

Hallo Frits, De tranen springen in mijn ogen bij het zien van deze foto ik heb 100 meter ervandaan gezeten bij de pol ( patrol oil Liquid) tank eenheid. Wij waren belast met het tanken van de nf'5 voor en na hun scramble. Heb wat vaak naast dit toestel staan kijken. Mmm mooie tijd man. Echt geweldig deze foto heeft u er nog meer?? Bedankt voor deze mooie bijdrage. Met vriendelijke groet.


Datum: 30-04-2011
Naam: Stephan Lodewijks img

Erg jammer dat ze dit toestel destijds in de kleuren van het "Double Dutch"-team hebben gespoten. Het zag er echt niet uit. Dit type toestel is bovendien nooit gebruikt door dit demonstratie-team; zij vlogen met de NF-5A. De F-84G op deze foto is weliswaar inmiddels verhuisd naar een andere plek, maar is nog altijd voor 't nageslacht bewaard gebleven op vliegbasis Eindhoven. Het toestel is namelijk te vinden naast de huidige grasbaan voor de zwevers vlak bij het nieuw EATC-gebouw. Gelukkig is 't ding inmiddels weer voorzien van een authentieker kleurenschema.


Datum: 19-11-2013
Naam: P R F vander Cingel img

Ben geen kenner, maar doet me sterk denken aan de eerste straaljagers vd luchtmacht die grote indruk op mij maakten bij een demonstratie op Welschap rond 1950.