Fotonr.: 20638
Bijdrager Irma van der Meulen
Jaar: 1944
Locatie 1.:Stratum |213 Elzent-Noord |Elzentlaan
Onderwerp.: Personen |Overige Personen |Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Feestje in de Elzent

Beschrijving Van mijn oudste broer kreeg ik deze foto's. De personen die erop staan zijn inmiddels tachtigers denk ik. Ik herken een aantal buurtgenoten. Mogelijk een bevrijdingsfeest bij de fam. van Lotringen in de tuin?
Geplaatst op 12-07-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 23-07-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen namens Ton van Lotringen img

Ik zie daarop boven rechts: Wim van Lotringen, overleden, mijn zakencompagnonIets. Links daaronder:Huib van der Meulen. 5e van rechts boven: Mies van Lotringen, getrouwd Witteveen Hilversum van de dameskledingzaken. 4e van links boven: Cees van Lotringen en onder zijn hand Dolores van Lotringen. Het zal wel een feestje bij van Lotringen geweest zijn. Dat waren ze daar veel gewend. Ik ken er verder geen van gezicht.
(Met dank aan Ton van Lotringen.)


Datum: 23-07-2009
Naam: Martin Swinkels img

Mijn moeder heeft vroeger in de huishouding gewerkt bij van Lotringen. Ze heette Annie Pols en haar ouders hadden vroeger op de Hoogstraat een schoenenwinkel ongeveer ter hoogte van de onderdoorgang naar de Aldi. (Ze was getrouwd met Wim Swinkels, vroeger de krantenbezorger in de omgeving van de Helmerslaan.) Ik ben haar zoon Martin.


Datum: 23-07-2009
Naam: Jan van der Meulen sr

Beste nicht Irma. Je maakt naar ik veronderstel een vergissing en zult de naam Huib moeten vervangen door de naam van je oudste broer Jacques. Overigens zie ik meerdere mij zeer bekende gezichten. Ik herinner me nu ik deze foto zie plotseling vader Walter en moeder van Lotringen, welke laatste een typische mooie uitspraak had, Zuid-Afrikaans?


Datum: 25-07-2009
Naam: Irma van der Meulen img

Tokki van Berkel 4e van rechtsboven en Phile van Lotringen (Wilhelminaplein) rechtsboven de schouder van Cees van Lotringen.


Datum: 26-08-2009
Naam: Cocky van Lotringen- Witteveen

Ik kreeg deze mail van mijn jongste zoon. Ik ben getrouwd met Cees van Lotringen, inmiddels overleden. Ik herken nogal wat gezichten, o.a. helemaal links boven Mieke v.d. Heyden (fotozaak in de Rechtestraat), onder haar Ben Schroder. Daaronder Roosje v.d. Heyden. Bovenaan rechts in zwart Tokkie van Berkel en Mies van Lotringen, 2de rij van onder Guus, Marian en Hakkie van Dijk en mogelijk Matie Mertz.. Succes met het vinden van de rest. Een leuke herinnering uit die tijd, ikzelf woonde in de De Genestetlaan maar was tijdens deze periode woonachtig in het Gooi.


Datum: 28-08-2009
Naam: Mies Witteveen van Lotringen img

Wat een leuke foto in de tuin van van Lotringen. Ik herken de meesten:
1e rij, Rob Keunen, Els Sloof, Wietje Beckers?, Marian van Dijck, Matie Mertz, Hans Boex.
2e rij, Roosje van der Heyden, Frank van Lotringen, Guusje van Dijck, Hakkie van Dijck?
3e rij, Ben Schroder? Jacques van der Meulen.
4e rij, Mieke van der Heyden, Marian van der Putt, Walter van Lotringen, Kees van Lotringen, Phiel van Lotringen, Jules?, Mies van Lotringen, Tokkie van Berkel?, Peter Everts, Wim van Lotringen.


Datum: 29-08-2009
Naam: An de Groof img

Jules is Jules Albers.


Datum: 31-01-2010
Naam: Irma van der Meulen img

Onderstaand bericht van Hannemie van Dijck, dochter van de moeder-dienster op de foto, mailde naar Tokkie van Berkel: "Op welk moment de foto gemaakt werd weet ik niet meer precies, maar wel: het was in de oorlog. We zaten nog allemaal op de middelbare school. We hadden in de periode daarvoor leren dansen. Dat gebeurde dan in de speelkamer bij van Lotringen. Deelnemers waren onze beide families: Van Lotringen en Van Dijck. We hadden daarvoor een aparte dansleraar, die eens per week een paar uur kwam voor die lessen.
Onze moeders, de mijne en tante Marietje, vonden het beter als we tussendoor ook goed oefenden, en dat gebeurde dan beurtelings bij ons of bij Van Lotringen. Af en toe organiseerden die twee moeders dan een "fuifje", waar ook anderen aan deelnamen uit onze vriendenkring.  En natuurlijk moesten daar dan ook dingen bijkomen die naar ons idee wel bij een fuifje hoorden: de jongens vooral vroegen dan om biertjes. Nou, dat vonden die twee moeders een beetje link. En zo overlegden ze samen hoe ze de zaak het best konden regelen. Wat er allemaal aan lekkere dingen beschikbaar werd gesteld, en vooral, hoe alles in de hand gehouden kon worden.
Mijn moeder stelde toen voor: "Marietje, als wij samen de "bar" bedienen tijdens de fuifjes, kunnen we precies in de gaten houden wat de jongelui drinken". Nou, dat was een subliem idee, en zo kwam het dat moeder zich mooi aantortelde als barjuffrouw als het haar beurt was om barjuffrouw te zijn. Wij vonden dat prachtig. Wat je dus ziet op deze foto is zo'n fuifje".


Datum: 06-10-2016
Naam: Kees Kievit img

Ik zoek contact met Walter van Lotringen. Hij verblijft in Spanje. Of met zijn zusje Dolores.
Groetend Kees Kievit. Lid van zwemclub Aegir van 1948 tot 1952.