Fotonr.: 20291
Bijdrager DAF-museum
Locatie 1.:Stratum |231 Poeijers |DAF-terrein
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |DAF |Produktielijnen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

DAF-productielijn

Beschrijving .
Geplaatst op 15-06-2009

Reacties

Datum: 15-06-2009
Naam: Wil van Hout img

Zo te zien is het bezoek aan het museum heel vruchtbaar geweest. Het eenvoudige begin van de productielijn. Een hoekprofiel op de grond en de diabolowieltjes zorgden voor de voortgang. Zie tevens het spijltje in de voorruit.


Datum: 16-06-2009
Naam: Wibo Pieters img

Deze foto is net als 20292 afkomstig uit 1953 toen DAF begon met het seriematig uitrusten van hun chassis met een eigen cabine. In dat zelfde jaar werden ook de pershal en de voorbouw gebouwd.


Datum: 21-02-2010
Naam: Jan de Vries img

Zo ver als ik weet waren deze cabines gemaakt door Carosserie fabriek Roset en werden deze door Daf compleet afgeleverd. De eerste type Daf vrachtwagens waren alleen voorzien van front en lampen,zodoende zijn er in begin veel lokale carosseriebouwers geweest die hierop een groot aantal variaties maakten. Met de komst van de Roset cabine was die fase voorbij. In het Museum staat een Chassis met front zoals ze geleverd werden voor de komst van deze cabine. Jammer is dat er nergens een versie staat die naar warme landen werden geleverd. Die hadden wel een voorraam naar geen deuren en dak.  Deze werken in die landen voorzien van een houten dak en deuren. Wie weet nog leuke tip om zoiets na te bouwen voor in het museum?


Datum: 21-02-2010
Naam: Wil van Hout img

In 1950 heb ik nog geruime tijd aan deze cabines gewerkt. De vloerdelen met ophanging voor de radiateur. Ook heb ik nog enige tijd het aluminium stripje bevestigd rond de cabine. Het was de strip waar later een plastic bandje in getrokken werd. Het is mij ontschoten wie en waar de rest gefabriceerd werd maar ongetwijfeld ook bij Daf, omdat het vloerdeel niet los van de cabine gezien kan worden. Wel werd de opbouw, voor lading, elders gemaakt. o.a. bij van Tienen in de Paul Krügerlaan. Dat gebeurde ten behoeve van de klant en hadden daardoor een geëigende uitvoering. Wel kon de klant als vaste service enkele wijzigingen laten aanbrengen aan de buitenkant van de cabine, zoals een vergrote opstap.


Datum: 21-02-2010
Naam: Jan de Vries img

Wil van Hout schrijft ik heb rond 1950 nog aan deze cabine gewerkt. Graag zou ik willen weten of hij weet dat er speciale tropische cabines die naar Indonesie en ook Afrika gingen en ook bij Daf of bij roset werden gemaakt. En hoe was met complete vrachtwagens welke aan het leger zijn geleverd? de A30KL .Bouwjaar 1949/1950


Datum: 21-02-2010
Naam: Wil van Hout img

Het enige wat ik weet over trucks die naar de tropen gingen, dat waren de speciale luchtfilters, aangebracht aan de buitenkant van de cabine. Dit alles om de ingekomen lucht te zuiveren in verband met woestijnzand. Er zijn wel foto's van in het museum die laten zien hoe de tropen auto's hun werk daar verrichten. Het gebruik van de torpedofront heeft ook daar zijn intreden gedaan, omdat andere eisen gesteld werden aan de lengte van de cabine in samenhang met de lengte van de laadvloer. Zie hierboven ook de lampen aan de voorkant, hoe deze iets naar voren komen en mede daardoor de lengte en het laadvermogen van de truck bepalen in Nederland.


Datum: 06-11-2011
Naam: Jan de Vries img

Er zijn heel lang door DAF vrachtauto's (1954?) geleverd in screen-uitvoering. Ze waren bestemd voor export naar Afrika en Indonesië. Zelfs in 1971 kon je nog de screenuitvoering kopen, die het uiterlijk had van de beroemde kantelcabine, maar die niet kon kantelen. Veel ook verkocht als bus met benzinemotor (nog in 1971). De deuren waren een optie, net als bij de DAF Pony die alleen in screen-uitvoering werd verkocht. Daar kon je dan deuren en dak bij kopen, eerst katoen, later kunstof. Ik heb er foto van, maar geen idee hoe deze hier upload.
<<<  Jan, als je kans ziet om naar ons" EiB huys" aan de Grote Berg te komen, dan zijn onze vrijwilligers graag bereid om je te helpen. (red.) >>>