Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 20164
Bijdrager Bob Casemier
Jaar: 1942
Onderwerp.: Sport |Wielrennen |Cor Wijdenes

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Cor Wijdenes

Beschrijving Cor Wijdenes (*1919 Ouderkerk aan de Amstel) was in de jaren veertig een bekende profwielrenner. Is heel lang een succesvol speaker geweest.
Geplaatst op 03-06-2009

Reacties

Datum: 03-06-2009
Naam: Wil van Hout img

Cor is getrouwd met de zus van zijn ploeggenoot Jansen. Jaren is Cor ook voorzitter van Wilhelmina geweest. Hij heeft na een aantal jaren ook het verslaggeven aan Peters overgedaan. Samen met Abels uit Valkenswaard heeft hij het wielrennen spannender gemaakt voor de mensen langs de lijn. Aardige man en harde werker, die echt op deze site niet mag ontbreken.


Datum: 23-09-2009
Naam: Jan de Beer img

Volgens mij bedoel je Jaap Amels, de vader van de vroeg overleden Wim Amels. Volgens mij was Jaap Amels beroepsmilitair en woonde in Valkenswaard. Jaap is ook overleden.


Datum: 23-09-2009
Naam: Wil van Hout img

Natuurlijk is het Amels en aan zijn stiel dankten toen de Brabantse wielrenners dat ze op de Piroc mochten fietsen op Zondagmorgen. Voluit Pantser Infanterie Rij Opleiding Centrum. Vroeg in het voorjaar konden de renners zich al met elkander meten hoe ver ze al waren. Ik kan mij nog herinneren dat er ook dames meereden. Door de modder en sneeuw bedekt waren ze niet van mannen te onderscheiden en werden er ook niet afgereden.


Datum: 22-04-2011
Naam: Brekelmans L.G. img

Ja, ik  heb Cor Wijdenes nog wel gekend, niet als wielrenner,maar wel als speaker.Hij maakte de wedstrijd.Ook al gebeurde er niets, Cor Wijdenes had toch het wielrennen zo mooi gemaakt.Hij heeft het vele jaren alle zondagen gedaan.