Fotonr.: 19905
Bijdrager Irma van der Meulen
Jaar: 1934
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Vestdijk
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed |Van der Meulen-Ansems

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Garage Van der Meulen-Ansems

Beschrijving Door 2 foto's aan elkaar te plakken een deel van de binnenzijde van de Van der Meulen-Ansemsgarage in 1934 .

Boven rechts in de hoek de glazen overkapping van de inpandige oprit foto 11772.

De familie van der Meulen-de Haan heeft binnen het garagepand op 2 locaties gewoond, eerst op nr 33 en in 1932, toen Janus met zijn gezin vertrok naar het Lodewijk Napoleonplein, op nr 41 aan een gedeelte van de tuin van Apollo's Lust.

Mathijs betrok in 1935 met zijn gezin het pand toen Jacques voor zichzelf aan de Kanaaldijk begon.
Geplaatst op 15-05-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 15-05-2009
Naam: Bauke Hüsken img

Ik zie daar een oude plattegrond tegen de muur hangen en rechts iets dat lijkt op een straatnaambordje, eindigend op "straat". Kun je daar iets meer over vertellen, Irma?


Datum: 15-05-2009
Naam: Irma van der Meulen img

Wat een goede ogen heb jij Bauke, met vergrootglas en vergrotingen zie ik inderdaad Hoofdstraat staan. Boven de band links staat REPARATIE WERKPLAATS BANDEN en op de plattegrond van Eindhoven staat zowel links als rechts een kolom van boven naar onder helemaal bedrukt met waarschijnlijk straatnamen. Neef Jan weet misschien meer te vertellen over het gietijzeren geval in de opening richting Kantoor.


Datum: 19-05-2009
Naam: Irma van der Meulen img

Antwoord van neef Jan: Het aangegeven apparaat is een petroleumpomp. Petroleum was veel goedkoper als benzine en zo tankte een autobusondernemer in Eindhoven de halve tank met benzine en vulde af met petroleum, zoals ik zag. Dit was echter zeer slecht voor de motor , maar voor hem in de crisistijd noodzaak.


Datum: 02-06-2009
Naam: Jan van der Meulen

Inderdaad Bauke dit was de Hoofdstraat. de andere waren de Wasstraat grenzend aan de tramremises en de derde straat was de Tuinstraat grenzend aan de tuin van de familie , welke tuin weer grensde aan de tuin en de Muziekkiosk van Apollo's Lust en de kegelbanen. Ziet foto van De Muziekkiosk 16684. Het pakket leidingen 8 stuks. terzijde van de trap naar de werkplaats op de eerste etage waren voor het vullen van de 8 tot 10 drukvaten die onder luchtdruk gevuld werden met olie van diverse soorten, welke olie weer onder luchtdruk vervoerd werd naar de pompen op de Vestdijk en naar de oliebehoefte op de eerste etage. Het ovale gietijzeren geval was een luchtdrukmeter., ook o.a. in gebruik voor het oppompen van banden enz. Links boven op de foto zijn nog juist enkele van de vele drukvaten zichtbaar die op een hangend stalen plateau waren opgesteld. Beneden geheel links ziet men nog een klein stukje van het onderdeelmagazijn dat ongeveer van de straatzijde doorliep , ten dele door een lange gang van 3 ongeveer 3 meter tot aan de remises van de tram. Lengte 80 meter.Het gietijzeren geval is een handpomp voor het oppompen van petroleum voor, schoenmaakwerken en als brandstof voor motorvoertuigen,