Fotonr.: 18648
Bijdrager Frans van Beers
Jaar: 2009
Locatie 1.:Tongelre |321 Doornakkers-West |Paul Krugerlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Paul Krugerlaan

Beschrijving .
Geplaatst op 30-01-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 30-01-2009
Naam: Paul van Erp img

Het pand rechts op de foto is het pand waarin na oplevering de Etos en de Etosdrogist in zaten. In de verte links de St. Jacobusschool, waarvan de ingang aan de Bloemfonteinstraat ligt. Bij vergissing wordt deze school de St. Jozefschool genoemd. De discussie over deze naam laait af en toe weer op.


Datum: 30-01-2009
Naam: Hennie Peels img

Woonde aan de rechterzijde in het eerste huis niet de familie Brekelmans?


Datum: 31-01-2009
Naam: Wil van Hout img

Het eerste pand rechts was van de Annie Bischops,die er een damesmodezaak in had..


Datum: 31-01-2009
Naam: Wil van Hout img

Het was 1950 toen deze panden gezet werden en mijn schoonouders een stuk grond in moesten leveren. Ik had zojuist als beweeglijk vuurleider in mijn dienstplicht opleiding nog gehad over landmeting.  Met de borst vooruit bemoeide ik mij met metselwerk achter in de tuin. Daar lag ergens de ijkpaal van het kadaster. Ik maakte de aannemer er op attent dat hij in zijn metselwerk een markering aan moest brengen. Hierop kwam de bouw natuurlijk stil te liggen, tot er besloten werd een steen als markering schuin uit het metselwerk, een soortement knik.aan te brengen. Flauw natuurlijk. Maar het maakte toen wel indruk bij mijn schoonouders. Wil, die wist het wel!.


Datum: 31-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Nee hoor, hier zat vroeger de ETOS en de ETOS- drogist. Als je hier ongeveer bij de dikke boom de straat over steekt loop je zo de Stellenboschstraat in. Heel in de verte zie je de Jacobsschool (jongenschool) en nog verderop aan diezelfde kant, de meisjesschool Paul Krugerlaan nog voorbij, daar zat Bisschops Mode, nu nog A&B-mode.


Datum: 31-01-2009
Naam: Dimphie Brekelmans img

Enkele jaren heeft de fam. Jan Brekelmans daar gewoond. Ze zijn verhuisd naar de Ary Schefferstraat, mijn ome Jan en tante Drika met zonen Leo - Joep en dochters Sjaantje - Annie en Rieky


Datum: 31-01-2009
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf img

Nu zit er in het pand waar vroeger de Etos zat een Turks centrum.


Datum: 31-01-2009
Naam: Wil van Hout img

Sorry Marijke, Ik had het idee dat je vanaf de Poeijersstraat de P. Krugerlaan in keek. Maar nu zie ik dat de foto gemaakt is vanuit de Rustenburglaan. Ik was in verwarring gebracht door de zuilen voor het pand die nagenoeg hetzelfde zijn.


Datum: 31-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Geeft niet Wil, vergissing is menselijk. Daar waar de kledingzaak zat/zit, zat ook de VéGé, waar we van die grote brokken jodevet konden kopen.
En daar schuin tegenover zat de bakkerswinkel en bakkerij van Klumpkens.


Datum: 01-02-2009
Naam: Paul van Erp img

En heel vroeger zat op de plaats van Bisschops Mode, de modezaak van Verleg, die als eerste in het pand kwam. Aan dezelfde zijde, op de hoek Poeijersstraat zat kruidenier Sanders,door iedereen Bet Sanders genoemd. Lang nadat Bet was overleden, en de dochters de zaak voortzetten sprak nog iedereen over Bet Sanders als ze de winkel bedoelden. Liep je de Paul Krugerlaan uit, dan kwam je in de Achterstraat zoals die toen heette voordat die de Jan Tooropstraat werd.


Datum: 01-02-2009
Naam: Hennie Peels img

Bedankt Dimphie. Dan klopt het wat ik dacht. Ik bedoelde de woningen, niet de winkels. Een van de zonen is van mijn leeftijd. En halfweg de jaren 50 kwamen we wel eens daar om te gaan spelen. Maar ik weet echt geen voornaam meer .


Datum: 02-02-2009
Naam: Kees Siemons img

Op nummer 28 woonde de familie Plasman je weet wel die van de Magriet en de radiogids en op 32 woonde de familie Reemers die van de Dela en daar tussen in woonden wij, de familie Siemons met zeven kinderen.


Datum: 04-05-2009
Naam: Joep Brekelmans img

Het is prachtig om die oude foto's te bekijken en dan nog namen tegen te komen die je herkent. Uiteraard is het leuk om de namen van neven en nichten tegen te komen. Hennie Peels kan ik me nog goed herinneren. Woonde je niet op de Jan v Riebeecklaan? Namen die me verder binnenschieten zijn: Noud van Oirsouw en Dikie Franken. Naast ons woonde Smulders verder ken ik nog Dirne en Sprengers.


Datum: 05-05-2009
Naam: Hennie Peels img

Wij woonden inderdaad in de Jan van Riebeecklaan, in dezelfde rij als de familie van Oirsouw.


Datum: 06-05-2009
Naam: Rieky Brekelmans img

De huizen aan de Paul Krugerlaan zijn van 1938. Mijn broer Joep en ik zijn er geboren. Naast ons woonden Smulders, Dirne, Althuizen, Pothof, Sprengers, v.d.Looy, Wildenberg en daarnaast inderdaad de bladenman Plasman die ook altijd de vierdaagse meeliep.